Díjazás: sportolókat ismertek el a főváros napja alkalmából

Vágólapra másolva!
2019.11.15. 15:34
null
A díjazottak (Fotók: Dömötör Csaba)
Címkék
Elismeréseket adtak át a főváros napja, Budapest egyesítésének 146. évfordulója alkalmából pénteken, a díjazottak körében számos sportemberrel. Budapestért-díjat kapott a főpolgármestertől Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője is.

 

Pro Urbe Budapest Díjban részesült többek között Fazekas László olimpiai aranyérmes, 92-szeres válogatott, az Újpesti Dózsával kilencszeres magyar bajnok labdarúgó, Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, ötszörös olimpiai bajnok tornásznő, a legidősebb élő magyar olimpikon, és Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornásznő.

A Budapestért Díjnak 22 kitüntetettje volt, például Regőczy Krisztina és Sallay András olimpiai ezüstérmes és világbajnok műkorcsolyázó, valamint Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke, a Nemzeti Sport-csoport főszerkesztője.

Papp László Budapest-sportdíjat kapott Barka Emese Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes birkózó, Kapitány István, a Pestszentimrei Birkózó Sportegyesület alapítója, Kovács Béla, a Magyar Kajak-Kenu Versenybíró Testület elnöke, Sas Sándor, a Ferencvárosi Torna Club 19-szeres magyar bajnoka, háromszoros Európa-bajnoki ezüstérmes para-erőemelő, a 2016-os világkupa első helyezettje, valamint Szemán Róbert kenus, sárkányhajós, a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kitüntetéseket még az októberi önkormányzati választások előtti közgyűlés ítélte oda Tarlós István javaslatára, de már Karácsony Gergely, az új főpolgármester adta át.

Barka Emese és Sas Sándor
Barka Emese és Sas Sándor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik