Darts: Wright hengerelt, White öt meccsnyílról bukott

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.25. 00:40
null
Peter Wright jelenlegi formájában a World Matchplay egyik legnagyobb favoritja (Fotó: PDC)
Esélyeshez méltó teljesítménnyel jutott be a legjobb nyolc közé Rob Cross és Peter Wright a világbajnokság utáni legrangosabb dartsversenyen, a blackpooli World Matchplayen. A 2018-as világbajnok angol a lengyel Krzysztof Ratajskit győzte le 11–5-re, míg a „Kígyómarás” becenévre hallgató skót az ausztrál Simon Whitlockot verte meg 11–2-re.

Kedden a világelső Michael van Gerwen és a címvédő Gary Anderson is búcsúzott a World Matchplaytől a második forduló első játéknapján, szerdán azonban elmaradtak az igazán nagy meglepetések. Rob Cross úgy verte meg 11–5-re Krzysztof Ratajskit, hogy az első két játékot (a másodikat egy 160-as kiszállóval) a lengyel nyerte, majd a tavalyi vb győztese 9–0-s szériát épített. A végjátékban Ratajski kozmetikázott az összképen és az eredményen, de abban nem akadályozhatta meg Crosst, hogy életében először bejusson a legjobb nyolc közé a blackpooli major tornán.

A 2017-es döntős Peter Wright a második meccsén is szenzációsan játszott, 103-as átlaggal intézte el 11–2-re Simon Whitlockot. A skót kiválóság az első etapban megdobta a lehető legmagasabb, 170-es kiszállót (a versenyen az elsőt), és 5–0-s előnnyel mehetett el pihenőre, majd a második szünethez érkezve már 9–1-re vezetett. Wright az utolsó játékban, 10–2-nél eljutott hét tökéletes nyílig (hét T20), de a „leváltás” a T19-es szektorba nem sikerült, így végül 11 nyilas leggel fejezte be a mérkőzést.

Wright kiváló formáját alátámasztja az a statisztikai adat, hogy sorozatban a 20. meccsét nyerte meg a PDC-nél. Erre korábban csak Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Van Gerwen és Anderson volt képes.

A skót egymás után ötödször jutott be a legjobb nyolc közé a World Matchplayen, ellenfele a negyeddöntőben Daryl Gurney lesz.

WRIGHT 170-ES KISZÁLLÓJA ÉS AZ UTOLSÓ LEG VÉGE

Az első fordulót 10–0-s győzelemmel abszolváló Ian White 9–4-re és 10–8-ra is vezetett, s öt meccsnyila is volt Stephen Buntinggal szemben, mégis kikapott. A BDO 2014-es világbajnoka a hatodik World Matchplay-versenyén először jutott be a negyeddöntőbe, melyben honfitársával, Rob Cross-szal küzd meg.

A legjobb nyolc közé hat angol jutott be, ez legutóbb 2013-ban fordult elő a World Matchplayen. Tavaly három angol volt ott a negyeddöntőben, de közülük Dave Chisnall, Joe Cullen és Darren Webster sem élte túl idén az első fordulót.

DARTS, WORLD MATCHPLAY (BLACKPOOL)
2. FORDULÓ
(a 8 közé jutásért)
Daryl Gurney (északír, 3.)
–Keegan Brown (angol) 11–9
Stephen Bunting (angol)–Ian White (angol, 10.) 14–12
Rob Cross (angol, 2.)–Krzysztof Ratajski (lengyel) 11–5
Peter Wright (skót, 6.)–Simon Whitlock (ausztrál, 11.) 11–2

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (Ágrajz szerint)
Glen Durrant (angol)–James Wade (angol, 8.)
Michael Smith (angol, 5.)–Mervyn King (angol)
Rob Cross (angol, 2.)–Stephen Bunting (angol)
Peter Wright (skót, 6.)–Daryl Gurney (északír, 3.)

A csütörtöki program
20.30:
(Tv:Sport1)
Michael Smith (angol, 5.)–Mervyn King (angol)
Glen Durrant (angol)–James Wade (angol, 8.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik