Darts-vb: Nem hittem el, hogy az első két nyilam mellé ment – Peter Wright

Vágólapra másolva!
2020.01.01. 22:35
null
Wright először emelhette magasba a Waddell-trófeát (Fotó: BBC)
Peter Wright személyében új világbajnok került a dartsvilág csúcsára, legalábbis a rangosabb szervezet, a PDC égisze alatt rendezett tornán. A szerda este véget érő vb-döntőn a címvédő Michael van Gerwent legyőző 49 éves skót a könnyeivel küzdve nyilatkozott a diadal után. 

 

„Sajnálom Michaelt, de ma ő adta meg nekem azokat a lehetőségeket, amelyeket kettőnk meccsein általában én szoktam felkínálni neki. Michael fantasztikus játékos, de olyan jó érzés kimondani, hogy én vagyok a világbajnok! Nem akartam elhinni, amikor az utolsó dobásnál az első két nyilam mellé ment, azt mondtam magamnak, »Na, ne csináld, már megint…«, de aztán a harmadik végül bement” – fogalmazott Wright a döntő után a Skysports mikrofonja előtt az Ally Pallyban.

A legyőzött fél, a címvédő Michael van Gerwen sportszerűen elismerte, hogy ellenfele jobb volt nála, és ígéri, jövőre visszatér.

„A kiszállózása fantasztikus volt. Csak magamat hibáztathatom. Ha nem használod ki az adódó lehetőségeket egy olyan játékos ellen, mint Peter Wright, nem nyerhetsz. Nekem volt több esélyem is, mégsem használtam ki ezeket. Jövőre erősebben térek vissza!” – fogalmazott a legyőzött holland.

DARTS PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
DÖNTŐ

Michael van Gerwen (holland, 1.)–Peter Wright (skót, 7.) 3–7 (2:3, 1:3, 3:0, 3:2, 1:3, 0:3, 3:1, 2:3, 2:3, 1:3)

A finálét élőben közvetítettük, amely ide kattintva elérhető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik