Darts-vb: Van Barneveld a legjobb nyolc közé sem jutott be

Vágólapra másolva!
2013.12.28. 00:32
null
A Kígyómarás, azaz Peter Wright újra lecsapott (Fotók: Action Images)
A nyolcaddöntő jelentette a végállomást a londoni darts-vb-n a címvédő Phil Taylort búcsúztató Michael Smithnek, aki hatalmas csatában 4:3-ra kapott ki a skót Peter Wrighttól. Nem jutott a negyeddöntőbe Raymond van Barneveld sem, aki ugyancsak hétszettes mérkőzésen maradt alul Mark Websterrel szemben.

 

A játéknap az utolsó 2. fordulós mérkőzéssel kezdődött, amelyen a dél-afrikai Devon Petersen (az egyetlen még versenyben lévő nem kiemelt játékos) meglepetésre 4:1-re legyőzte az angol Justin Pipe-ot.

Ezt követően Wes Newton szintén 4:1-re nyert Robert Thornton ellen, így a 8. helyen kiemelt angol jutott elsőként a negyeddöntőbe – a legutóbbi négy évben harmadszor tagja a legjobb nyolc mezőnyének a vb-n.

A walesi Richie Burnett 3:1-re vezetett már Ian White ellen, de utóbbi sorozatban három játszmát bezsebelve (az utolsó tíz legből nyolcat megnyerve) fordított.

A nap legsimább mérkőzésén az ausztrál Simon Whitlock „megbosszulta" honfitársa, Paul Nicholson kiejtését, és 4:0-val elintézte Kevin Paintert.

Ezután lépett színre az előző fordulóban Phil Taylort elbúcsúztató Michael Smith, akire az extravagáns frizurával rendelkező Peter Wright várt. A junior-világbajnok angol ezúttal is jól állt, ám 3:2-es szettelőnyben nem tudta lezárni a meccset, a döntő játszmát pedig ezúttal ellenfele bírta jobban.

Mark Webster (balra) kidobta a világbajnokságról Raymond van Barneveldet
Mark Webster (balra) kidobta a világbajnokságról Raymond van Barneveldet

A legnagyobb durranás a végére maradt, kiesett ugyanis Raymond van Barneveld is. A 2007-es PDC-világbajnok holland 1:0-ra, 2:1-re, majd 3:2-re is vezetett, ám végig nagyon feszültnek tűnt, és messze volt a legjobbjától. A walesi Mark Webster pedig ezt kihasználta, és 4:3-as sikerével elfoglalta helyét a negyeddöntőben.

DARTS-VB, LONDON
2. FORDULÓ

Petersen (dél-afrikai)–Pipe (angol, 11.) 4:1

NYOLCADDÖNTŐ
Wright (skót, 16.)–M. Smith (angol, 32.) 4:3
Newton (angol, 8.)–Thornton (skót, 9.) 4:1
White (angol, 21.)–Burnett (walesi, 28.) 4:3
Whitlock (ausztrál, 4.)–Painter (angol, 13.) 4:0
M. Webster (walesi, 26.)–Van Barneveld (holland, 10.) 4:3

SZOMBATON JÁTSSZÁK
Van Gerwen (holland, 2.)–G. Anderson (skót, 18.)
Wade (angol, 6.)–Petersen (dél-afrikai)
A. Lewis (angol, 3.)–King (angol, 14.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik