Darts: Van Gerwent is megverte – ez Peter Wright hétvégéje volt

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2018.08.12. 16:40
null
Peter Wright a verseny első napján a héten elhunyt golfozó, Jarrod Lyle emléke előtt adózott frizurájával (Fotó: Twitter)
A kakastaréjos skótnak ezúttal nagyon ment: a világranglistán második Peter Wright nyerte meg a Melbourne Darts Masterst, az idei World Series of Darts-sorozat ötödik állomását.

Idén oly sokszor mutatott már ideig-óráig jó formát, dobott száz feletti átlagot Peter Wright – de aztán az adott verseny valamelyik szakaszában mindig elhasalt, sokszor tényleg egy banánhéjon, azaz nála papíron gyengébb versenyzőtől szenvedett fájdalmas vereséget. Ilyesfajta élményekkel a tarsolyában érkezett Melbourne-be az extravagáns külsejű skót, meg egy friss negatív élménnyel Michael van Gerwennel kapcsolatban, a legutóbbi versenyen, az előző hétvégi Auckland Darts Mastersen ugyanis a holland világelső parancsolt neki megálljt az elődöntőben.

Nos, most ismét összefutottak, ráadásul a viadalnak ugyanebben a szakaszában, a legjobb négy között, és merőben más lett a forgatókönyv, mert a múlt szombaton 10–3-ra nyerő kopasz sztár ezúttal egyszer sem vezetett. Mind a ketten vastagon megdobták a százas átlagot (Wright: 104.24, Van Gerwen: 103.47), a kiszállózásuk között azonban óriási különbség volt (Wright: 58%, Van Gerwen: 29%), és ez el is döntötte a kakastaréjos javára a meccset. Amely tényleg előrehozott döntő volt, és nem csak azért, mert a világranglista első és második helyezettje mérkőzött meg egymással.

A fináléban ugyanis Wrightnak már lényegesen visszafogottabb játék (97.70-es átlag, amely a leggyengébb volt a részéről a tornán lejátszott négy mérkőzésén) is elegendő volt Michael Smith ellen, aki július közepén Sanghajban nyerte meg ugyanennek a sorozatnak a harmadik versenyét. Visszatérve Wrightra: idén ez volt az első rangos tornagyőzelme, és nem rangosból is csupán egy jutott eddig 2018-ra, a Players Championship 14. állomását nyerte meg június 17-én Wiganben.

WRIGHT GYŐZTES KISZÁLLÓJA

A DÍJÁTADÓ

WORLD SERIES OF DARTS
5. ÁLLOMÁS (MELBOURNE MASTERS, MELBOURNE)
Döntő
Peter Wright (skót, 4.)
–Michael Smith (angol) 11–8

Elődöntő
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Peter Wright (skót, 4.) 7–11
Michael Smith (angol)–Gary Anderson (skót, 3.) 11–5

2. forduló
Michael van Gerwen (holland, 1.)
–Simon Whitlock (ausztrál) 10–8
Peter Wright (skót, 4.)–Raymond van Barneveld (holland) 10–4
Rob Cross (angol, 2.)–Michael Smith (angol) 9–10
Gary Anderson (skót, 3.)–Damon Heta (ausztrál) 10–7

1. forduló
Michael van Gerwen (holland, 1.)
–Raymond Smith (ausztrál) 6–1
Simon Whitlock (ausztrál)–Corey Cadby (ausztrál) 6–4
Peter Wright (skót, 4.)–Mike Bonser (ausztrál) 6–0
Raymond van Barneveld (holland)–Raymond O'Donnell (ausztrál) 6–4
Rob Cross (angol, 2.)–Haupai Puha (új-zélandi) 6–2
Michael Smith (angol)–Tim Pusey (ausztrál) 6–2
Gary Anderson (skót, 3.)–James Bailey (ausztrál) 6–2
Kyle Anderson (ausztrál)–Damon Heta (ausztrál) 5–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik