Darts: Van Gerwen kikapott, de Hollandia továbbjutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.09. 16:48
null
Aki legyőzte Michael van Gerwent: a 23 éves, világranglista-92. Dawson Murschell Kanadából
Michael van Gerwen egyesben elszenvedett veresége is belefért Hollandiának Kanada ellen a dartsosok csapat-világbajnokságának vasárnap délutáni negyeddöntőjében, Jermaine Wattimena ugyanis döntő szettre mentette az összecsapást, párosban pedig nem ismert kegyelmet az európai duó. Japán és Írország először jutott elődöntőbe, Skócia pedig esélyt teremtett arra, hogy harmadszor is bejusson a fináléba.

Az első vasárnapi mérkőzésen Japán és Új-Zéland vívott meg egymással az elődöntőbe jutásért. Aszada Szeigo világklasszis teljesítménnyel győzte le Cody Harrist 4–1-re, a harmadik leget két 140 és egy 180 után oldotta meg 12 nyíllal. Muramacu Haruki sokkal nehezebben győzte le Haupai Puhát, 3–3-ig teljesen nyílt volt a mérkőzésük, utána a japán gyorsabban jutott kiszállóhoz, és dupla hússzal be is fejezte.

Az ázsiaiakat a skótok követték az elődöntőbe, a kétszeres döntős skótoknál a derékbántalmai miatt az utóbbi hónapokban rengeteget pihenő Gary Anderson zseniális játékkal, magas színvonalú mérkőzésen 4–2-re legyőzte Kim Huybrechtset. A második egyes meccsen a belga Dimitri Van Den Bergh 2–1-re vezetett, de aztán Peter Wright egy 11 nyilassal egyenlített, majd még két leget nyerve 4–2-vel lezárta a párharcot, amelyen az egyik eredmény író a vajdasági magyar Bata-Bogdanov Daniella volt a színpadon.

A felső ág negyeddöntője ír–osztrák meccsel kezdődött. Steve Lennon esélyt sem adott Zoran Lerchbachernek, de a 4–1 után Mensur Suljovic William O'Connor 4–0-s legyőzésével egyenlített (az ír csupán egyszer dobhatott kiszállóra a négy leg során), s kiharcolta a negyeddöntő első páros mérkőzését. Ebben a nyolcaddöntőben az angolokat legyőző írek az osztrákok fölé kerekedtek, 4–0-ra nyerték meg a döntő játszmát úgy, hogy mind a négy duplát O'Connor dobta be.

A délután utolsó párharcát Hollandia és Kanada játszotta, és úgy tűnt, sima lesz, hiszen Michael van Gerwen gyorsan elhúzott 2–0-ra Dawson Murschell ellen. Csakhogy a világelső összesen húsz kiszállót rontott el, a szemüveges kanadai pedig ezt kihasználta, 4–2-re legyőzte Van Gerwent, aki 2016 óta először kapott ki a csapat-vb-n egyes meccsen. Jermaine Wattimena ezután bebizonyította, hogy méltó utódja Raymond van Barneveldnek, kihúzta a csávából a világelsőt: honfitársához hasonlóan elhúzott 2–0-ra, mielőtt felzárkózott kanadai ellenfele. Csakhogy Wattimena 3–2-es vezetése után Jim Long nem tudott egyenlíteni, jöhetett a páros mérkőzés.

Ebben a hollandok nem hibáztak, így este ők játszanak az írekkel a döntőért.

DARTS, CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG (HAMBURG)
NEGYEDDÖNTŐ
JAPÁN–ÚJ-ZÉLAND 2–0
Aszada Szeigo–Cody Harris 4–1
Muramacu Haruki–Haupai Puha 4–3

SKÓCIA (2.)–BELGIUM (7.) 2–0
Gary Anderson
–Kim Huybrechts 4–2
Peter Wright–Dimitri Van Den Bergh 4–2

ÍRORSZÁG–AUSZTRIA (8.) 2–1
Steve Lennon–Zoran Lerchbacher 4–1
William O’Connor–Mensur Suljovic 0–4
Lennon, O’Connor–Lerchbacher, Suljovic 4–0

HOLLANDIA (4.)–KANADA 2–1
Michael van Gerwen–Dawson Murschell 2–4
Jermaine Wattimena
–Jim Long 4–2
Van Gerwen, Wattimena–Murschell, Long 4–1

AZ ELŐDÖNTŐ (19.00, Tv: Sport2) PÁROSÍTÁSA
Japán–Skócia
Írország–Hollandia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik