Darts: Van Gerwen két nap alatt kétszer kapott ki Hollandiában

Vágólapra másolva!
2018.04.19. 22:46
null
Raymond van Barneveld két győzelmet szerzett Rotterdamban
Peter Wright után Raymond van Barneveld is legyőzte a világelső Michael van Gerwent a PDC darts Premier League dupla rotterdami fordulójában. Gary Anderson és Michael Smith is nyert, míg Wright ikszelt a világbajnok Rob Cross-szal.

A hét második rotterdami játéknapjának első meccsén Simon Whitlock nyerte meg a nyitó leget, de aztán Michael Smith esélyt sem adott neki. 1–1 után 160-as kiszállóval brékelt, 12 és 13 nyilas játékokkal húzott el 5–1-re, aztán harmadszor is brékelt, és az utolsó legben 86-ról a bullt eltalálva lezárta a mérkőzést.

A PDC vendégeként a korábbi labdarúgó Jamie Redknapp és a nehézsúlyú profi világbajnok ökölvívó, Anthony Joshua is kilátogatott a versenynapra.


A szerdán Rob Cross ellen egy nyíl híján kilencnyilas játékot produkáló Gary Anderson csütörtökön hat tökéletes dobással kezdett, ám a kilencnyilas ezúttal is elmaradt. Az újabb győzelem nem, Daryl Gurney ellen 109.73-as átlaggal, a harmadik leget 170-es kiszállóval lezárva diadalmaskodott. A világranglista-4. skót a végén 11 és 13 nyilas játékkal biztosította be a 7–3-as győzelmét.

ANDERSON 170-ES KISZÁLLÓJA

A szerdán Michael van Gerwent legyőző Peter Wright Rob Cross ellen nem kezdett jól, 0–3-ra és 2–5-re is állt. Utána azonban feltámadt, feljött 5–5-re, és Cross kezdése után a 6–5-ért is dobhatott. A végén neki kellett az egy pontért küzdenie, és magabiztosan meg is nyerte a 12., záró leget.

A holland rangadón a hazájában a PL-ben még veretlen Raymond van Barneveld remekül kezdett Michael van Gerwen ellen, rögtön az elején brékelt, és meg is tartotta az előnyét. Bár 6–3 után a világelső két leget is elsöprő magabiztossággal hozott, az utolsóban Van Barneveld nem adta el a kezdéssel járó előnyét, és két nap alatt másodszor is nyert, míg Van Gerwen szerda után csütörtökön is kikapott.

A nap utolsó meccse sem tartogatott sok örömöt Whitlocknak, Gurney ellen is csupán egy leget tudott megnyerni.

Van Gerwen 18 ponttal vezet a 17 pontos Anderson és Cross előtt, Smith 16-tal a negyedik.

PDC DARTS PREMIER LEAGUE
12. JÁTÉKNAP, ROTTERDAM

Simon Whitlock (ausztál)–Michael Smith (angol) 1–7
Daryl Gurney (északír)–Gary Anderson (skót) 3–7
Rob Cross (angol)–Peter Wright (skót) 6–6
Michael van Gerwen (holland)–Raymond van Barneveld (holland) 5–7
Daryl Gurney (északír)–Simon Whitlock (ausztrál) 7–1

Az állás




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik