Balról Csorba Zoltán, Székely Pál, Szitás Gábor és Kovács Zoltán, avagy a kijevi versenyhétvége összes magyar résztvevője

 

A sportágban szokásos módon szombaton és vasárnap egyaránt rendeztek egy versenyt a British Darts Organisation és a World Darts Federation égisze alatt a mögöttünk hagyott hétvégén Kijevben, és magyar játékosok is vállalták az utazást a kissé ismeretlenbe – hisz ez még csak a második ilyen próbálkozás volt északkeleti szomszédunk részéről. A körülmények ennek megfelelően még bőven hagytak kívánnivalót maguk után, de a szervezők nagyon lelkesek voltak, ami reményt ad arra, hogy a hibákat egyszer majd kijavítják. És akkor talán nem D-kategóriás versenyt rendezhetnek, mint most.

Viszont ezen is lehet világranglistapontokat gyűjteni, ehhez a legjobb 16 közé kellett kerülni, és ez szombaton a kecskeméti Kovács Zoltánnak és Szitás Gábornak, vasárnap pedig a szigetszentmiklósi Székely Pálnak sikerült (érdekesség, hogy ahogy szombaton Székely, úgy vasárnap Kovács és Szitás is hajszálnyira volt az újabb pontszerzéstől, csupán egyetlen győzelemnyire, mert ezen alkalmakkor a legjobb 32 között parancsoltak számukra megálljt, vagyis a holtversenyes 17. helyen végeztek). A kilencedik helyezések hat-hat pontot értek, de benne rejlett ebben több pont megszerzésének a lehetősége is.

Székely például vasárnap a későbbi győztes ukrán Olekszandr Mamikától kapott ki úgy, hogy „fél távnál" kezében volt a meccs a nyolcaddöntőben.

VIDEÓ A VERSENYRŐL