Petrács Gábor, Takács Gábor, Rucska József, Bezzeg Nándor, vagyis az érmesek


A hétvégén rendezték a steel egyéni nemzeti bajnokság második fordulóját a budaörsi Fashion Trend Centerben. Még úgy is népes mezőnnyel, hogy sokan inkább a külföldet, konkrétan a németországi BDO-WDF-versenyt választották: 178 indulóval kezdték a napot a pontvadászatban idén már nem induló Székely Pál megüresedett trónjáért versengők. A végső győzelem a Prince of Darts DSE versenyzőjéé, Takács Gáboré lett, aki második kiemeltként hét győzelmet aratva végigverte a mezőnyt, az első négy meccsén mindössze három leget veszítve, a negyeddöntőtől pedig csupán egyetlen szettet engedélyezve ellenfeleinek. A döntőben 86.85-ös körátlagot dobott.

Takács Gábor remek hétvégét zárt
MAJDNEM KILENCNYILAS
A nemzeti bajnokság második fordulójának második fordulójában majdnem megtörtént, ami itthon ilyen szinten még sohasem: majdnem született egy kilencnyilas. A sportágban hatalmas bravúrnak számító tökéletes leghez Bezzeg Nándor került nagyon közel, aki nyolc hibátlan dobás után a kiszállón rontott csak egyet, a dupla 12 helyett szimpla 12-est dobott, majd a következő körben megdobta a dupla 6-ot, tehát tíznyilas leget mondhat magáénak. 

Másnap a steel egyéni Magyar Kupa küzdelmeit rendezték ugyanott – és ismét Takács Gábor bizonyult itthon a legjobbnak. Idegenben pedig szombaton a 65. helyen végző (és a 128 között a skót Gary Stone-tól 92.65-ös körátlaggal 4:3-ra kikapó) Székely Pál jutott a legmesszebb a magyar kontingensből a Bull's German Openen, míg vasárnap már a 256 között kiestek a mieink legjobbjai is, ezen a napon Székely Pál első fordulós Dave Parletti elleni győzelme érdemel említést, az angol volt ugyanis a verseny ötödik kiemeltje, jelenleg kilencedik a BDO világranglistáján.

Nagy vadat ejtett el ugyanitt a hölgyek között Czipó Vivien is, aki tegnap a 2015-ben világbajnoki döntőt játszó angol Fallon Sherrockot verte meg, és jutott el a nyolcaddöntőig, ahol a későbbi győztestől kapott ki.

STEEL EGYÉNI NEMZETI BAJNOKSÁG, 2. FORDULÓ, BUDAÖRS
Férfiak. Negyeddöntő: Bezzeg Nándor (Prince of Darts DSE, 1. kiemelt)–Szekrényes Viktor (Prince of Darts DSE, 9.) 2:0, Takács Gábor (Prince of Darts DSE, 2.)–Major Nándor (Kaposvári DK, 10.) 2:1, Petrács Gábor (Partiscum DC, 3.)–Berta István (Békéscsabai DSE) 2:0, Rucska József (Győri DCSE, 5.)–Varga Zsombor (Wekerlei BSE) 2:0. Elődöntő: Rucska–Bezzeg 2:0, Takács–Petrács 2:0. Döntő: Takács (86.85)–Rucska (82.45) 3:0.

Nők. Negyeddöntő: Erdei Nóra (Prince of Darts DSE, 1.)–Filyó Tünde (Békéscsabai DSE) 6–1, Ölei Annamária (Békéscsabai DSE, 2.)–Böhönyeiné Valéria (Pécsi DC) 6–0, Fekete Nóra (DÖ-MIK DC)–Németh Éva (BEAC) 6–1, Tihanyi Nikolett (Prince of Darts DSE)–Laczi Viktória (Sport DC) 6–2. Elődöntő: Fekete–Erdei 6–5, Tihanyi–Ölei 6–4. Döntő: Tihanyi–Fekete 7–3

Erdei Nóra, Tihanyi Nikolett, Fekete Nóra, Ölei Annamária