Darts: Takács Gábor megerősítette vezető helyét

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2019.06.01. 19:56
null
Takács Gábor dobás közben a Major Nándor elleni döntőben (Fotó, videó: Tarján Tamás)
Szombaton rendezték az idei steel egyéni nemzeti bajnokság negyedik fordulóját, és a férfiaknál Takács Gábor második elsőségét zsebelte be, amivel jelentősen növelte előnyét a pontversenyben. Ihász Veronika a hölgyeknél ugyancsak másodszor győzött, ráadásul sorozatban, de mert ő az első két játéknapot kihagyta, csak zárkózófélben van.

A nyár első napján az erősebbik nem mezőnyében 145, a gyengébbikében 14 induló részvételével tartották meg a negyedik fordulót az idén szokásos helyszínen, a budaörsi Fashion Trend Centerben. Meglepetésekben ezúttal sem volt hiány, de ez már csak egy ilyen izgalmas sportág: a Professional Darts Corporation színpadát többször megjárt Kovács Patrik már a 128 között, a PDC-ben világbajnokságon is szereplő honi rekordbajnok Bezzeg Nándor és a jelenlegi legnagyobb ifjú tehetségünknek számító Lakatos Gergely egy körre rá, a 64 között búcsúzott.

Akit viszont ezen a napon nem lehetett megállítani, az Takács Gábor volt: a Prince of Darts DSE egyik élversenyzője a szettekre játszandó szakaszig, vagyis a negyeddöntőig mindössze három leget vesztett a 23 megnyert ellenében. Az eztán következő három mérkőzésén, a negyeddöntőben, az elődöntőben és a döntőben pedig egyetlen szettet sem bukott el, vagyis abszolút megérdemelten húzta be a fordulót hét meccset megnyerve. Hármon ezek közül 80-as körátlag felett végezve – a legjobban ilyen szempontból az elődöntő sikerült a számára, amikor 81.19-cel zárt.

Jól jellemzi kiegyensúlyozottságát, hogy a napi leggyengébb átlaga 75.91 volt.

STEEL EGYÉNI NEMZETI BAJNOKSÁG, 4. FORDULÓ, BUDAÖRS
Férfiak. Negyeddöntő:
Takács Gábor (Prince of Darts DSE, 1. kiemelt)–Berta István (Békéscsabai DSE, 8.) 2:0, Rucska József (Győri DCSE, 2.)–Németh Szabolcs (Partiscum DC, 7.) 2:0, Petrács Gábor (Partiscum DC, 5.)–Mészáros Zsolt (Sport DC, 13.) 2:0, Major Nándor (Kaposvári DK, 6.)–Varga Balázs (Hírös Hunok DC) 2:0. Elődöntő: Takács–Petrács 2:0, Major–Rucska 2:0. Döntő: Takács (78.92)–Major (71.09) 3:0. A pontverseny állása: 1. Takács 276, 2. Rucska 232, 3. Petrács 180, 4. Major 160, 5. Bezzeg (Prince of Darts DSE) és Abonyi Á. (Tápiószelei DSE) 144-144, 7. Berta 128, 8. Németh Sz. 116. Nők. Negyeddöntő: Erdei Nóra (Prince of Darts DSE, 1.)–Vereczkey Dorottya (Sport DC) 6–2, Fekete Nóra (DÖ-MIK DC, 2.)–Csombok Krisztina (Smile DC) 6–0, Ihász Veronika (Győri DCSE)–Laczi Viktória (Sport DC) 6–1, Ölei Annamária (Békéscsabai DSE)–Tihanyi Nikolett (Prince of Darts DSE) 6–3. Elődöntő: Ihász–Erdei 6–2, Fekete–Ölei 6–2. Döntő: Ihász–Fekete 7–1
(A férfiaknál a legjobb nyolc között már szettekre, míg a nőknél legekre játszottak.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik