Darts PL: Van Gerwen nagy verést mért a világbajnokra

Vágólapra másolva!
2018.02.01. 23:37
null
Michael van Gerwen ezúttal nem kegyelmezett Rob Crossnak (Fotó: Twitter)
A címvédő Michael van Gerwen 7–2-re megverte a világbajnok Rob Crosst a darts Premier League első körének dublini állomásán. A skót Gary Anderson 5–1-es előnyről kikapott Michael Smithtől, míg Peter Wright 6–3-ról veszített pontot Gerwyn Price ellen.

 

A világelső Michael van Gerwen az elmúlt hétvégén megvédte a címét a világbajnokságot követő első rangos versenyen, a Mastersen, amelyet sorozatban negyedszer nyert meg. A holland Dublinban ott folytatta, ahol Milton Keynesben abbahagyta, és a vb-elődöntő „visszavágóján” nem osztott lapot Rob Crossnak. A címvédő 114-es kiszállóval kezdett – amit aztán kétszer megismételt –, majd hátsó pályáról 11 nyilas játékkal vette el az angol kezdését. Van Gerwen a folytatásban sem lassított, 100 feletti átlaggal zárt (100.8), Cross viszont elmaradt a legjobbjától, így nem tudta megszorongatni a hollandot (7–2).

A DUBLINI ESTE SZÁMOKBAN
A 2018-as Premier League-sorozat első állomásán összesen huszonöt 180-ast dobtak a játékosok. A legtöbbet Daryl Gurney, aki öt hibátlan kört teljesített. A legmagasabb kiszálló (160) és körátlag (106.49) Simon Whitlock nevéhez fűződik. A dublini 3Arenába 9000 néző látogatott ki.

A kétszeres világbajnok és PL-győztes Gary Anderson 1–1-nél könnyedén brékhátrányba kerülhetett volna, de Michael Smith négy nyilat rontott kiszállóra. Az angol hibája megbosszulta magát, Anderson ugyanis 5–1-re elhúzott, ezt követően azonban megváltozott a játék képe. Smith 114-es kiszállóval szépített (5–2), majd a skót 5–3-nál 14 nyilat (!) pazarolt el kiszállóra. A korábbi junior-világbajnok ezt kihasználta, és miután Anderson játéka teljesen szétesett, megfordította a meccset (7–5). Anderson magához képest roppant gyenge, 82.46-os körátlagot ért el.

Daryl Gurney bullos kiszállóval kezdte pályafutása első Premier League-mérkőzését, majd elvette Raymond van Barneveld játékát (2–0), ám utána a holland sorozatban három gémet nyert (2–3). Ezt követően ismét az északír percei következtek, 6–3-ra fordított, 6–4-nél azonban három meccsnyilat hibázott. Aztán Barney brékelt, első pályáról pedig egyenlített (6–6). A döntetlen igazságos, a két játékos hasonló átlaggal zárt, míg a kiszállókat (az ő szintjükhöz mérve) gyengén értékesítették.

A PL-újonc Mensur Suljovic és a 2014 után visszatérő Simon Whitlock hullámzó mérkőzéséből az ausztrál jött ki győztesen (7–5), aki 4–3-nál 160-as check-outtal jelentkezett, a teljes meccset tekintve pedig 87.5 százalékos, vagyis kimagasló hatékonysággal értékesítette a kiszállókat.

Az első forduló záró mérkőzésén Peter Wright négy meccsnyilat rontott Gerwyn Price ellen, aki 6–3-as hátrányból felállva szerzett pontot.

DARTS PREMIER LEAGUE
1. állomás, Dublin

Mensur Suljovic (osztrák)–Simon Whitlock (ausztrál) 5–7
Gary Anderson (skót)–Michael Smith (angol) 5–7
Daryl Gurney (angol)–Raymond van Barneveld (holland) 6–6
Michael van Gerwen (holland)–Rob Cross (angol) 7–2
Peter Wright (skót)–Gerwyn Price (walesi) 6–6

2. állomás, Cardiff
Február 8. (csütörtök)
Michael Smith–Daryl Gurney
Rob Cross–Simon Whitlock
Michael van Gerwen–Peter Wright
Gerwyn Price–Gary Anderson
Raymond van Barneveld–Mensur Suljovic

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik