Darts PL: sorozatban harmadszor Van Gerwen a győztes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.17. 22:34
null
Michael van Gerwen már négyszeres Premier League-győztes (Fotó: Twitter/PDC Darts)
Michael van Gerwen 10–6-ra nyert Rob Cross ellen az elődöntőben, majd 11–4-re verte meg Michael Smitht a döntőben, ezzel sorozatban harmadszor, összességében pedig negyedszer nyerte meg a darts Premier League-et.

 

 

Több mint három hónapon át turnézott a Premier League – kezdetben tíz-, majd nyolcfős – mezőnye az Egyesült Királyságban, Írországban, Németországban és Hollandiában, az utolsó játéknapon a londoni O2 Arénában már csak négyen voltak érdekeltek.

Az elődöntő a címvédő Michael van Gerwen és a világbajnok Rob Cross összecsapásával kezdődött. A legutóbbi vb elődöntőjében minden idők egyik legjobb és legizgalmasabb meccsét vívták, most viszont a holland végig az irányítása alatt tartotta a dolgokat, 5–1-re, majd 7–2-re is elhúzott. Cross feljött ugyan 7–4-re, de ez csak fellángolás volt a részéről. Van Gerwen 103.65-ös átlaggal, kilenc 180-at dobva és 50 százalékkal kiszállózva magabiztos, 10–6-os győzelemmel biztosította helyét a döntőben.

ROBIN VAN PERSIE A HELYSZÍNEN SZURKOLT VAN GERWENNEK


Az elődöntő másik mérkőzésén a kétszeres Premier League-győztes Gary Anderson és a 2013-as ifjúsági világbajnok Michael Smith mérte össze a tudását. Smith kezdett jobban, 4–1-es vezetése után azonban kicsit kiengedett, és máris 4–4 volt az állás. A következő két leg az övé lett, így 6–4-es előnnyel térhetett pihenőre. A szünet után már nem engedte vissza Andersont, és ő is 10–6-os diadallal jutott be a fináléba, pályafutása első nagy döntőjébe.

Ahol csak mellékszereplő volt Van Gerwen parádés előadásában. A holland elképesztő szinten játszott, úgy húzott el 8–1-re, hogy közben Smith átlaga 100 fölött volt…

A végén kicsit csökkent a koncentrációja, így „csak” 11–4-re győzött, 112.37-es átlaggal.

Van Gerwen sorozatban harmadszor nyerte meg a Premier League-et, összességében pedig 29 évesen már négy PL-elsőségnél jár, kettővel elmaradva a csúcstartó Phil Taylortól.

DARTS
PREMIER LEAGUE
16. ÁLLOMÁS, LONDON
ELŐDÖNTŐ

Michael van Gerwen (holland)–Rob Cross (angol) 10––6
Michael Smith (angol)–Gary Anderson (skót) 10––6
DÖNTŐ
Michael van Gerwen (holland)–Michael Smith (angol) 11–4

 

A PREMIER LEAGUE GYŐZTESEI
Phil Taylor (angol)
6
Michael van Gerwen (holland)
4
Gary Anderson (skót)
2
James Wade (angol)
1
Raymond van Barneveld (holland)
1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik