Darts PL: egy fontos kérdés maradt az utolsó fordulóra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.03. 22:40
null
Daryl Gurneynek hajszálnyi esélye maradt a négyes döntőre
Michael van Gerwen nyerte meg a darts Premier League alapszakaszát, mivel Birminghamben 7–2-re legyőzte Rob Crosst. A jövő heti manchesteri forduló eredményeitől függetlenül eldőlt, hogy Van Gerwen és Cross mellett Michael Smith is ott lesz a londoni négyes döntőben. Gary Anderson szereplése is szinte biztos, de még Daryl Gurneynek is maradt hajszálnyi esélye.

 

A nap első meccsén Peter Wright könnyedén elhúzott 4–1-re Simon Whitlock ellen, az ausztrál azonban 5–4-re felzárkózott. Az egyenlítést Wright 118-as kiszállóval hiúsította meg, majd egy 14 nyilas játékkal lezárta a mérkőzést.

A világbajnok Rob Crossnak a 101 pontos átlagával valószínűleg bárki ellen lett volna esélye győzni, de balszerencséjére Michael van Gerwennel hozta össze a sorsolás, és a holland háromnyilas átlaga tíz ponttal magasabb volt. A 111-es értéknek köszönhetően a múlt héten az Oránia-Nassaui-ház lovagi címével kitüntetett Van Gerwen gyorsan elhúzott 4–0-ra, majd 6–2-nél 86-os kiszállót elérve nyert. Ezzel biztossá vált, hogy ő zárja az élen a körmérkőzéses szakaszt, és ezzel 25 ezer fontot tehet zsebre.

Daryl Gurney rendkívül magas színvonalú mérkőzésen ikszelt Michael Smithszel, volt egy 167-es kiszállója is, ám több öröme nem lehetett az estében, hiszen csupán matematikai esélye maradt arra, hogy a legjobb négy közé jusson.

Ez az esély azonban megmaradt a Gary Anderson–Raymond van Barneveld meccs után, hiszen a skót 7–3-as vereséget szenvedett, és csak kettővel van több pontja Gurneynél.

Anderson legkülönbsége 13, Gurneyé 1, azaz ha Manchesterben az északír nagyon megveri Wrightot, a skót pedig nagyon kikap Van Gerwentől, még fordulhat a kocka.

DARTS PREMIER LEAGUE
14. ÁLLOMÁS, BIRMINGHAM

Peter Wright (skót)–Simon Whitlock (ausztrál) 7–4
Rob Cross (angol)–Michael van Gerwen (holland) 2–7
Daryl Gurney (északír)–Michael Smith (angol) 6–6
Gary Anderson (skót)–Raymond van Barneveld (holland) 3–7

Az utolsó forduló párosítása
Smith–Van Barneveld
Whitlock–Cross
Wright–Gurney
Van Gerwen–Anderson

AZ ÁLLÁS

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik