Darts PL: Cross világbajnoki formában játszva győzött

Vágólapra másolva!
2018.03.15. 23:19
null
Rob Cross világbajnoki formában dartsozott (Fotó: Twitter)
Michael van Gerwen és Rob Cross is imponáló teljesítménnyel nyerte meg a meccsét a darts Premier League 6. állomásán Nottinghamben. A világelső holland megtartotta vezető pozícióját, a világbajnok angol pedig a harmadik helyen áll.

Peter Wrightnak nem megy a világbajnokság óta, a mostani Premier League-ben a bennmaradásért kell küzdenie. A skót közönségkedvencet ezúttal a bombaformában dobó Michael Smith verte meg könnyedén 7–1-re. Ehhez az angolnak 95.02-es körátlag is elég volt, mert Wright csak 82.91-et ért el.

Az ausztrál Simon Whitlock és az északír Daryl Gurney nagy meccset vívott. Gurney 3–1-re elhúzott, de Whitlock 4–3-ra fordított.

Az ausztrál 6–5 után az utolsó legben dobhatott a győzelemért, de kihagyta a dupla 20-at. Ugyanakkor Gurney sem bírta megoldani három nyílból a dupla 16-ot, így Whitlock újabb három meccsnyílhoz jutott. Ám megint nem sikerült neki, a sima 20-as után nem találta el a dupla 10-est. Gurney először a dupla 16 mellé dobott, majd a sima szektorban landolt a nyila. Végül a harmadik darttal eltalálta a dupla 8-at, így 6–6-ra mentette a párbajt. Izgalmas csata volt!



A nap legjobb teljesítményét kétségkívül a világbajnok Rob Cross nyújtotta. Az angol 7–2-es vereséget mért az utóbbi mérkőzésein nagyszerű formában játszó Mensur Suljovicra. Cross bámulatos, 106.49-es körátlagot ért el.





A világelső Michael van Gerwennek nem sok izgulni valója volt a Gerwyn Price elleni csatában, mert a walesi csak az elején volt méltó ellenfele a hollandnak. Van Gerwen 2–2 után ellépett, és végül 7–3-as győzelmet aratott. Körátlaga 104.8 volt.

Az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld és a kétszeres bajnok Gary Anderson remek ütközetének végén a holland 6–4-re vezetett, ám Anderson brékelt, majd hozta a saját kezdését, így döntetlenre mentette a párbajt.



DARTS, PREMIER LEAGUE
6. ÁLLOMÁS, NOTTINGHAM

Michael Smith (angol)–Peter Wright (skót) 7–1
Simon Whitlock (ausztrál)–Daryl Gurney (északír) 6–6
Mensur Suljovic (osztrák)–Rob Cross (angol) 2–7
Gerwyn Price (walesi)–Michael van Gerwen (holland) 3–7
Raymond van Barneveld (holland)–Gary Anderson (skót) 6–6
Az állás:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik