Darts ob: Csombok és Kovács nyerte az utolsó előtti fordulót

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.09.07. 19:52
null
A 7. forduló férfi dobogósai (magyardarts.hu)
96 férfi és 11 női versenyző részvételével, szombaton rendezték a budaörsi Premier Outletben a 2019-es darts steel országos bajnokság 7., utolsó előtti fordulóját. A nőknél nagy meglepetés született, de az élen nem történt változás. A férfiaknál megvan az egyéni bajnok. 


A férfiak versenyében az első négy kiemelt – Takács Gábor, Rucska József, Petrács Gábor és Kovács Patrik – jutott az elődöntőbe. Az összetettben 4. helyen álló Major Nándor (Kaposvár) és Németh Szabolcs (Partiscum) nem indult ebben a fordulóban. A rangsort vezető Takács aztán nagy csatában, 2–1-es szettaránnyal kapott ki Kovács Patriktól.

A Sport DC tehetsége a döntőben sem állt le, egy szettet engedett az összetettben második Rucska Józsefnek. Kovács ezzel a bajnokság negyedik helyére jött fel, ennél előrébb már nem fog végezni, hiszen egy tornagyőzelemért 80 pont járt a férfiaknál, Petrács pedig 88 ponttal előzi.

Mivel a bajnokság kiírása szerint a végeredmény szempontjából mindenkinél csak a 6 legjobb eredmény számít az összesített eredménybe, így Takács Gábor (Prince of Darts) az utolsó forduló eredményétől függetlenül megnyerte a 2019-es bajnokságot.

A döntő amúgy nagyszerű legeket hozott. Többször öt kör alatt fejezték be, Rucskának 12 nyilas lege is volt, végül 83.5-ös átlagon zárt, Kovács Patriknak 82.2-es átlaga lett. Összesen hét 180-as volt a döntőben.

A 7. forduló női dobogósai
A 7. forduló női dobogósai

A nőknél nagy meglepetés történt, hiszen a bajnokságban eddig vezető Erdei Nóra, illetve a második helyen álló, idén négy ob-fordulót is megnyerő Ihász Veronika is kikapott a negyeddöntőben. Előbbi Ölei Annamáriától, utóbbi Csombok Tinától. Nem is meglepő, hogy ez a két ifjú hölgy vívta végül a finálét is. A döntőben Csombok 4–0-ra húzott el, válogatott társa, Ölei 4–3-ra zárkózott, onnan viszont csak Csombok nyert leget, és végül 7–3-ra győzött. Először nyert idén ob-fordulót, összetettben a 9. helyre jött fel. Csombok Tina 59.1-es, Ölei Annamária 56.7-es átlagon zárt. Utóbbi, a Békéscsaba játékosa ezzel a második helyével összetettben megelőzte Ihászt, miközben továbbra is Erdei vezeti a bajnokságot.

EREDMÉNYEK
Darts steel országos bajnokság, 7. (utolsó előtti) forduló

Férfiak
Negyeddöntő:
Takács Gábor (Prince of Darts)–Szekrényes Viktor (Prince of Darts) 2–0, Őri József (Smile DC)–Kovács Patrik (Sport DC) 0–2, Petrács Gábor (Partiscum DC)–Darányi Zoltán (Győri DC) 2–1, Nagy Csaba (Soul DC)–Rucska József (Győri DC) 0–2.
Elődöntők:
Takács Gábor–Kovács Patrik 1–2, Petrács Gábor–Rucska József 0–2.
Döntő:
Kovács Patrik–Rucska József 3–1 (3–2, 1–3, 3–1, 3–2).
Az összetett állása:
1. Takács Gábor 416 pont, 2. Rucska József 412 pont, 3. Petrács Gábor 312 pont, 4. Kovács Patrik 224 pont

Nők
Negyeddöntők:
Ölei Annamária (Békéscsaba)–Erdei Nóra (Prince of Darts) 6–1, Harsányi Enikő (Pestszentimre SK)–Tihanyi Nikolett (Prince of Darts) 6–5, Kovács Tamara (Szolnoki Baglyok)–Végső Adrienn (Újpalotai Kavicsos DC) 6–3, Csombok Tina (Smile DC)–Ihász Veronika (Győri DC) 6–5.
Elődöntők:
Ölei Annamária–Harsányi Enikő 6–4, Csombok Tina–Kovács Tamara 6–1.
Döntő:
Csombok Tina–Ölei Annamária 7–3.
Az összetett verseny állása:
1. Erdei Nóra 192 pont, 2. Ölei Annamária 180 pont, 3. Ihász Veronika 178 pont.

A bajnokság utolsó fordulóját október 5-én rendezik, a nőknél akkor dől el a bajnoki cím sorsa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik