Darts: Nincs, aki felpörget, magamat kell motiválnom – Van Gerwen

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.07.20. 17:37
null
Michael van Gerwen őszintén beszélt formahanyatlásának okairól (Fotó: AFP)
Michael van Gerwen világelső dartsversenyző a World Matchplay előtt az Algemeen Dagblad holland lapnak elmondta, meg kell tanulnia motiválni magát, mert a riválisai már nem tudják kihozni belőle a legjobbat.

Van Gerwen jól kezdte az évet, megnyerte a világbajnokságot, a Masterst és a Premier League-et, emellett két Pro Tour- és négy European Tour-versenyen is diadalmaskodott. Május óta azonban visszaesett a formája, 2011 óta először eltelt úgy 11 mérkőzése, hogy azokon 100 pont alatt maradt a háromnyilas átlaga.

„Nem megy valami jól a játék, fel kell pörögnöm. Nincs igazán magyarázatom rá, talán kicsit csökkent a motivációm, kevésbé figyelek oda – mondta Van Gerwen. De visszatértem a földre. A Martin Schindler elleni, kölni 6–5-ös vereségem 5–1-es előnyből felnyitotta a szemem. Nagyon dühös voltam magamra.”

Van Gerwen elmondta, a mai mezőnyből talán hiányoznak azok az ellenfelek, akik ellen fel tudna pörögni, akik motiválni tudják.

„Hiányoznak azok a versenyzők, akikkel igazán nagyot csatázhattam. Phil Taylor visszavonult, Raymond van Barneveld formája visszaesett, ő is vissza fog vonulni, míg Gary Anderson a legtöbb versenyen nem indul el – mondta Van Gerwen. – Talán ez az új helyzet az, amihez nem tudok hozzászokni. Nincs, aki felpörget, így meg kell találnom a módját, hogy önmagamat felpörgessem, motiváljam.”

A World Matchplay szombat este kezdődik, Van Gerwen Steve Beaton ellen kezdi meg szereplését. A világelső 2015-ben és 2016-ban megnyerte a versenyt, 2017-ben Taylortól kapott ki, tavaly Jeffrey de Zwaan győzte le az első fordulóban.

„Ha jó formában játszom, senki sem győzhet le. Ezt én is tudom és a többiek is. Csak vissza kell nyernem a formám” – mondta Van Gerwen.

PDC DARTS WORLD MATCHPLAY (Tv: Sport Tv)
AZ 1. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA ÁGRAJZ SZERINT

Michael van Gerwen (holland)–Steve Beaton (angol)
Adrian Lewis (angol)–Glen Durrant (angol)
James Wade (angol)–Jeffrey de Zwaan (holland)
Mensur Suljovic (osztrák)–Jermaine Wattimena (holland)
Michael Smith (angol)–Jamie Hughes (angol)
Dave Chisnall (angol)–Max Hopp (német)
Gary Anderson (skót)–Danny Noppert (holland)
Nathan Aspinall (angol)–Mervyn King (angol)
Rob Cross (angol)–Chris Dobey (angol)
Darren Webster (angol)–Krzysztof Ratajski (lengyel)
Gerwyn Price (walesi)–Stephen Bunting (angol)
Ian White (angol)–Joe Cullen (angol)
Peter Wright (skót)–Vincent van der Voort (holland)
Simon Whitlock (ausztrál)–John Henderson (skót)
Daryl Gurney (északír)–Ricky Evans (angol)
Jonny Clayton (walesi)–Keegan Brown (angol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik