Darts: Németh Szabolcs lett az idei ligagyőztes

MIHÁLYI ANDRÁSMIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2019.11.25. 07:23
Mozgalmas hétvégéjük volt a legjobb magyar steel dartsosoknak – talán az utolsó mozgalmas hétvégéjük ebben a naptári évben, hisz a közelgő december ebben a sportágban már a Professional Darts Corporation világbajnokságáé, és azzal itthon sem próbál konkurálni semmilyen verseny. Így inkább november végén zárult le az idei Magyar Darts Liga, miközben még külföldön is tettek néhányan egy utolsó kísérletet világranglistás pontok szerzésére – ketten is sikeresen.

A Magyar Darts Liga itthon tulajdonképpen a nemzeti bajnokság utáni legrangosabb egyéniversenysorozat, amely nem csak az igazolt versenyzőknek, hanem az úgynevezett szabadidős kártyával rendelkezőknek is folyamatos játéklehetőséget biztosít. Az MDL keretében idén 41 egyesület 317 versenyt rendezett 10 régió 35 városában, a döntőre a régiók legjobbjaival Szekszárdon került sor. Méghozzá sok remek játékos részvételével: ott volt a válogatottal októberben a World Darts Federation világbajnokságát megjáró Petrács Gábor és Rucska József, a Hungarian Classicot, az egyik legrangosabb hazai rendezésű nemzetközi viadalt megnyerő Végső János, a PDC ifjúsági világbajnokságára idén is kijutó Kovács Patrik, valamint az MDL címvédője, Major Nándor. Mégsem ők nyertek, mégsem meglepetés, hogy az nyert, aki.

A végső győztes szegedi Németh Szabolcs ugyanis nagy tehetség.

Németh Szabolcs (Fotó: Facebook)
Németh Szabolcs (Fotó: Facebook)

Idén ezt már bizonyította is, a nemzeti bajnokság pontversenyében az ötödik helyen végzett, aztán a Hungarian Classicon és a Hungarian Mastersen egyarántkilencedik helyezést szerzett, értékes világranglistapontokatgyűjtve ezáltal. Ezúttal Szekszárdon egyáltalán nem talált legyőzőre, mind a hat meccsét megnyerte: időrendi sorrendben haladva Fábián Sándort 4–0-ra (85.89-es körátlaggal), Sipos Patrikot ugyancsak 4–0-ra (82.36), Szabó Dánielt 4–2-re (78.32), Rucska Józsefet is 4–2-re (73.97), Jehirszki Györgyöt 5–1-re (81.93), majd a döntőben a 14 éves Papp Rajmundot 6–5-re (71.72) verte meg. Tehát háromszor is 80 fölé került, a legjobb legje a nap során 13 nyilas volt, és dobott három tökéletes kört (180-at). Nem rossz – persze lehet majd még jobb is, sőt kell is, hogy fejlődjön a Partiscum DC jó kezű játékosa, de jó úton halad.

MindeközbenOlaszországban…

Takács Gábor és Csombok Tina (Fotó: Facebook)
Takács Gábor és Csombok Tina (Fotó: Facebook)

A Bolognához közeli Pieve di Centóbanszombaton és vasárnap is tábla elé állt erős nemzetközi mezőnyben a férfiaknál Takács Gábor és Lakatos Gergely, a nők között Csombok Krisztina. Utóbbi szerepelt a legjobban: mind a két nap bejutott a negyeddöntőbe, ahol mind a két nap a hollandok klasszisa, a kétszeres világbajnoki elődöntős, a világranglistán jelenleg negyedik Aileen de Graaf állította meg, vagyis két ötödik helyezést könyvelhetett el, vele együtt pedig 28 ranglistapontot, amivel bekerülheta top40-be. A férfiaknál Takács Gábor második napi teljesítményéért jár a legnagyobb elismerés, amikor hat győzelmet aratva ugyancsak a negyeddöntőig jutott az Italian Openen, aminek köszönhetően kilenc ponttal gazdagodott. Meg sok nagy skalppal, amelyek közül kiemelkedik a háromszoros BDO-világbajnoki döntős Tony O'Sheaé.

Idén immár a második ötödik helyét szerezte a Greek Open után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik