Darts: menetel a BDO-világbajnok a PDC-nél

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2019.07.25. 23:31
null
Glen Durrant bejutott az elődöntőbe (Fotó: Getty Images)
Michael Smith–Glen Durrant elődöntőt rendeznek a felső ágon szombaton a Professional Darts Corporation második legrangosabb versenyén, a World Matchplay-en! Ez a csütörtökön látottak alapján cseppet sem meglepő, viszont aligha tippelték meg túl sokan, hogy se a háromszoros világbajnok Michael van Gerwennek, se a kétszeres vb-győztes Gary Andersonnak sem lesz ebbe beleszólása.

…amikor az első negyeddöntő 23. legjében kabaréba illő jelenetek zajlottak a kiszállózáskor (senki sem talált el semmit), és Mervyn King a 29. (!) nyíllal megdobta a dupla egyet, úgy tűnt, újra nyílttá tette a csatát az ötödik kiemelt legutóbbi vb-döntős Michael Smith ellen, mert 12–11-re jött fel a 16 nyert legig tartó csatában.

De innen már nem nyert több leget, Smith simán behúzta, méghozzá mint kiderült, a nap legjobb átlagával, így immár a harmadik győzelmét aratva az idei World Matchplay-en diadalmenetben masírozott be a legjobb négy közé. Pedig gyengébb átlagot dobott, mint az első fordulóban Jamie Hughes (98.78), valamint a másodikban Max Hopp (96.72) legyőzésekor… De most ennyi is elegendő volt az ezúttal alulteljesítő meglepetésember ellen.

Nem volt magasan a mérce a színvonalat tekintve, ám a csütörtöki második negyeddöntő még ezt is alulmúlni látszott: két leg után úgy vezetett a papírforma szerint amúgy esélyesebb James Wade Glen Durrant ellen, hogy előbbi átlaga 75 körül mozgott, míg utóbbié a 70-et sem érte el…

Ilyen számokkal már egy magyar klubban sem lehet számottevő sikereket elérni, így még hihetetlenebb volt, hogy ez a mérkőzés a PDC színpadán zajlott a második legrangosabb egyéni verseny negyeddöntőjében. De ezután a British Darts Organisation regnáló világbajnoka összeszedte magát: sorra dobta a kiszállókat egyre inkább kedvét vesztő honfitársa ellen, és a vége már nagyon sima lett, majdnem összejött a közte tíz legekben, sőt az átlagok terén is, Durrant az utolsó legekben már iskolázott.

A legutolsóban például egy 137-es kiszállóval: tripla 19, dupla 20, dupla 20!

Glen Durrant végső, 137-es kiszállója

DARTS, WORLD MATCHPLAY, BLACKPOOL
NEGYEDDÖNTŐ (Ágrajz szerint)

Glen Durrant (angol, 92.84)
–James Wade (angol, 8. kiemelt, 85.68) 16–7
Michael Smith (angol, 5., 96.54)–Mervyn King (angol, 88.37) 16–11
Rob Cross (angol, 2.)–Stephen Bunting (angol)
Daryl Gurney (északír, 3.)–Peter Wright (skót, 6.)

A pénteki program
20.00 (Tv:
Sport1): Rob Cross (angol, 2.)–Stephen Bunting (angol), Daryl Gurney (északír, 3.)–Peter Wright (skót, 6.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik