Darts: magyar sikerek és kilencnyilas Szlovákiában

Vágólapra másolva!
2019.02.25. 15:27
null
Azért nincs harag - Jim Williams (balra) hajlandó volt veresége után összeállni egy közös képre Székely Pállal <br />(Fotó: Orosz András)
A szlovákiai Somorján tartottak a hétvégén rangos dartsversenyeket a második számú sportági szerveződés, a British Darts Organisation égisze alatt. A közeli helyszín sok magyar játékost vonzott oda, akik közül a legszebb eredményt Székely Pál érte el azzal, hogy legyőzte a világranglista harmadik helyezettjét.

 

Már pénteken elkezdődött a somorjai versenyhétvége, amelyen olyan nagyságok vettek részt, mint a BDO-nál már világbajnoki címet is nyerő Scott Waites és Scott Mitchell, de Wesley Harms, Jim Williams, Michael Unterbuchner, Richard Veenstra, vagy a régebbi nagyságok közül Darryl Fitton és Dean Winstanley neve is jól cseng, akárcsak a nőknél a legutóbbi PDC-világbajnokságon is résztvevő Lisa Ashtoné és Anasztaszija Dobromiszlováé. Az úgynevezett warm up-viadalon – ami egyfajta előverseny – jött az első magyar siker: a hölgyeknél Csombok Krisztina lett az első!

Aztán még péntek délután elkezdődött a Slovak Masters, és elkezdődött a regnáló magyar bajnok Székely Pál menetelése, amely éjszakába nyúlt, mert öt győzelmet is aratott, amelyek közül a harmadik különösen értékes volt: az ugyanis a verseny második kiemeltje, a BDO-világranglista harmadik helyezettje, a walesi Jim Williams ellen született meg, aki az idei lakeside-i világbajnokságon elődöntős volt, tavaly pedig részt vehetett a Grand Slam of Dartson, ahol összeeresztik a legjobb PDC-s és BDO-s játékosokat, és ott megverte Max Hoppot.

Most pedig őt verte meg Székely Pál, méghozzá 96.20-as átlaggal, de jutott aznapra 93.94-es és 97.86-os is tőle, utóbbi speciel a legutolsó meccsen, szombat hajnali 1-kor a negyeddöntőben a holland Willem Mandigers ellen, aki sajnos jobban kiszállózott. Akinek esetleg nem mondana sokat a neve, a BDO-világranglista 15. helyezettjéről van szó, a legutóbbi lakeside-i világbajnokság negyeddöntőséről, a somorjai első verseny tizedik kiemeltjéről. Másnap bizonyította csak igazán, mennyire jó dartsos: dobott ugyanis egy kilencnyilast a Slovak Open legnagyobb szenzációját okozva.

Szombat hajnalban Székely jutott a legmesszebbre a magyarok közül, délután viszont nem, mert a második meccsén összeakadt a holland Chris Landmannal, és a tizedik kiemelt 106.67-es átlagot dobott Székely 94.36-osa ellen. Ezen a napon Kovács Patrik és Petrács Gábor remekelt, mind a ketten bejutottak a legjobb 16 közé, a Slovak Mastersen tehát Székely ötödik, a Slovak Openen pedig Kovács és Petrács kilencedik helye volt a legjobb magyar eredmény – több száz induló közül. A végén rendeztek egy páros versenyt is, amelyben Takács Gábor a második helyen végzett az angol Simon Stainton oldalán.

Takács Gáborról (jobbra) a 2015-ös World Cup of Darts óta tudjuk, hogy jó párosjátékos
Takács Gáborról (jobbra) a 2015-ös World Cup of Darts óta tudjuk, hogy jó párosjátékos
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik