Darts: Kovács Patrik is egy leget tudott nyerni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.14. 14:25
null
Kovács Patriknak nem sikerült a bravúr (Fotó: PDC Hungarian Fan Club)
Idén másodszor szurkolhattunk magyar versenyzőért a sportág első számú szervezete, a Professional Darts Corporation European Tour-versenyén: ezúttal Kovács Patrik léphetett nagyszínpadra a németországi Riesában, de sajnos ahogy áprilisban Alexits Tamásnak Grazban, úgy neki sem sikerült a továbbjutás az első fordulóból.

 

Rögtön a program legelejére került az ifjú magyar a PDC European Tour idei 12. állomásán, az International Darts Openen: 13.00-kor őt szólították be először, Santana Smooth című számára vonult be a 2016-os World Cup of Darts-résztvevőnk, aki mellé Steve Lennont sorsolták. Lehetett volna könnyebb ellenfelet is találni a mezőnyben, az ír májusban egészen a döntőig jutott a Dutch Darts Mastersen Zwolléban, végül a világelső Michael van Gerwen állította meg.

Kovács Patrik is meg akarta, de nem tudta: túl sok volt a hiba, így az első öt legben nem engedte kiszállóra dobni a magához képest ráadásul kifejezetten jó teljesítményt nyújtó Lennon. Hatodikra azért meglett a becsületleg, így akárcsak Alexits Tamás ausztriai ET-szereplése, Kovács Patriké is 6–1-es vereséggel kezdődött és ért hamar véget. Bár ez nem mindig mérvadó, a körátlagok közötti különbség most mindent megmagyaráz: 94.11-et dobott az ír, 73.14-et a magyar.

Aki remélhetőleg értékes tapasztalatokkal gazdagodott. Ezt támasztja alá az is, ahogy elmondása szerint a meccset megélte: „Ez borzasztó gyors volt. Csináltam a dolgomat, én úgy éreztem, hogy nem izgultam, nem éreztem kézremegést, és magamban sem éreztem, hogy idegeskednék egy másodpercig is, ezzel nem volt baj. Hogy mivel volt, azt még nem tudom megmondani, ha tudnám, akkor ott meg is oldottam volna a színpadon. Úgy érzem, ezt többször meg kell élni ahhoz, hogy tudjam, mit kell csinálnom ott. Ezen nagyon sok múlik, ezt most érzékeltem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik