Darts: hullottak a kiemeltek, Chisnall, White és Price is kikapott

Vágólapra másolva!
2020.07.20. 23:48
null
Nem tartott sokáig az idei World Matchplay Price számára (Fotó: AFP)
A 27. darts World Matchplay első fordulójának utolsó teljes napján, hétfőn több kiemelt játékos is kiesett: búcsúzott a 10. helyen rangsorolt Dave Chisnall, és a 11. helyen rangsorolt Ian White is. Az igazán nagy durranás utánuk következett: kikapott a 3. kiemelt Gerwyn Price is, aki 2016 óta nem tudott meccset nyerni ezen a tornán.

Elsőként Dave Chisnall lépett pályára, akit a „Holland Romboló” becenévre hallgató Vincent van der Voort intézett el – s a 10–6-os eredmény azt sugallja, viszonylag könnyedén tette ezt. Valójában azonban nem volt egy könnyű győzelem a holland számára, mert ugyan hamar elhúzott 3–0-ra, ám Chisnall nem csak egyenlített, de a vezetést is átvette négy zsinórban megnyert leggel. Végül 6–5-ig tartott ki az angol előnye, ezt követően a holland beindult, és egymást követő öt leget is megnyerve kiejtette Chisnallt.

A második meccs már jóval nagyobb csatát hozott – sőt, ha úgy vesszük, ebben a szakaszban a lehető legnagyobbat, hiszen Joe Cullen a 25., döntő leget megnyerve győzte le a 11. kiemelt Ian White-ot. Cullen remekül kezdett, elment 3–0-ra, aztán jött a mély hullámvölgy: a következő 9 legből, mindössze egyet nyert meg, így White már 8–4-re vezetett, s ezenközben dobott például 12 nyilast, 151-es kiszállóval, és szórta a 100 fölötti dobásokat. Ekkor viszont White zuhant össze mint a hűtetlen puding, s Cullen nyert zsinórban öt leget, ám meccsnyílig ekkor nem jutott, jöhetett a ráadás. Döntés azonban akkor sem született – holott 11–10-es vezetésénél White a meccsért dobhatott, de hibázott –, így jöhetett a 25., mindent eldöntő leg. Ebben pedig Cullen koncentrált jobban, és végül első három meccsnyilából az elsőt azonnal be is állította a dupla 16-ban ezzel visszavágva White-nak, amiért tavaly 10–0-ával kisöpörte őt a WMP-ről.


A harmadik meccs nélkülözte az ilyesfajta izgalmakat, Daryl Gurney és Ricky Evans 5–5-ig fej fej mellett haladt, aztán az északír begyújtotta a rakétákat és nem engedett több leget angol ellenfelének, így a papírformának megfelelően jutott tovább.

A negyedik összecsapás aztán ismét egy kiemelt búcsúját hozta: az egykori profi rögbis, a harmadik kiemelt walesi Gerwyn Price hamar brékhátrányba került a holland Danny Noppert ellen, és ugyan egyszer, 4–4-nél sikerült egyenlítenie, tulajdonképpen végig hátrányban volt és futnia kellett az eredmény után – sikertelenül.

Zárásként a kétszeres PDC-világbajnok Adrian Lewis és Stephen Beaton is hatalmas csatát vívott egymással, ám összecsapásuk helyenként nem volt túl magas színvonalú: a meccs közepén akadt hat olyan egymást követő leg, amelyben egyikük sem tudta saját kezdését hozni... Végül a felek eljutottak a tie-breakig és itt Lewis már jobban bírta a nyomást, és végül 11–9-re megnyerte a két sokat hibázó játékos összecsapását.

Az első fordulóból már csak egyetlen mérkőzés van hátra, kedden az első mérkőzésen alakul ki a legjobb 16 mezőnye, amikor is Nathan Aspinall csap majd össze Dimitri Van den Bergh-gel.

DARTS
WORLD MATCHPLAY, MILTON KEYNES, 3. NAP

1. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Dave Chisnall (angol, 94.20)–Vincent van der Voort (holland, 98.95) 6–10
Ian White (angol93.00)–Joe Cullen (angol, 90.42) 12–13
Daryl Gurney (északír, 92.37)–Ricky Evans (angol, 90.29) 10–5
Gerwyn Price (walesi, 90.73)–Danny Noppert (holland, 90.92) 7–10
Adrian Lewis (angol, 97.27)–Steve Beaton (angol, 89.94) 11–9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik