Darts: „Gyerünk, Michael, nőj fel!” – Taylor üzent Van Gerwennek

Vágólapra másolva!
2017.07.29. 11:09
Mint arról beszámoltunk, a 15-szörös győztes Phil Taylor simán, 16:6-ra legyőzte a kétszeres címvédő Michael van Gerwent a blackpooli World Matchplay negyeddöntőjében, ezzel bejutott a szombati elődöntőbe. Az 56 esztendős angol dartsozó a mérkőzés utáni nyilatkozatában holland vetélytársának üzent.

„Nagyon örülök, hogy ennyi ember látogatott ki, hogy szurkoljon az angol játékosoknak – szólt Taylor a Winter Gardens közönségéhez, amely az egész tornán fantasztikus hangulatot teremt a 16-szoros világbajnok mérkőzésein. – A Premier League-sorozatban kétszer játszottam Michaellel Rotterdamban, ahol sokkal ellenségesebb légkört tapasztaltam.”„Nagyon örülök, hogy ennyi ember látogatott ki, hogy szurkoljon az angol játékosoknak – szólt Taylor a Winter Gardens közönségéhez, amely az egész tornán fantasztikus hangulatot teremt a 16-szoros világbajnok mérkőzésein. – A Premier League-sorozatban kétszer játszottam Michaellel Rotterdamban, ahol sokkal ellenségesebb légkört tapasztaltam.”

Az angol kiválóság 101.85-es körátlaggal zárta a pénteki mérkőzést, de a győzelmét nem ennek, hanem az 57 százalékos (16/28) kiszállási hatékonyságának köszönheti, miközben Van Gerwen csak 22 százalékban (6/27) találta el a duplákat. Taylor a meccset követő nyilatkozatában a holland világelsőnek üzent.

„Michael azt mondta, hogy nem vagyok rá veszélyes, igaz? Hallottam róla, hogy a Simon Whitlock elleni meccsének (amit Van Gerwen 11:3-ra megnyert – a szerk.) egyik szünetében írt egy üzenet honfitársának, Vincent van der Voortnak, hogy »ezt megnyertem«. Most azt üzenem, és ezt majd személyesen is elmondom neki, hogy »gyerünk, Michael, ez a profi sport, nőj fel!«” – mondta Taylor kissé ingerülten a Sky Sportsnak.

TAYLOR ÜZENETE VAN GERWENNEK

Az apai örömök elé néző Van Gerwen nem nagyon találta a szavakat a teljesítményére. „Mit is mondhatnék? Semmi sem sikerült. Nincs mentség. Phil volt a jobb játékos. Mint mindig, köszönöm a biztatást” – írta a holland a Twitteren.

A 15-szörös World Matchplay győztes Taylor – aki 2014 óta nem nyert major tornát – a szombati elődöntőben honfitársával, a kétszeres világbajnok Adrian Lewisszal találkozik. A mérkőzés 17 nyert játékig tart majd. A másik ágon a skót Peter Wright és az északír Daryl Gurney csap össze a döntőbe jutásért.

TAYLOR GYŐZTES KISZÁLLÓJA


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik