Darts: Bezzeg két leget nyert a skót világbajnok ellen

Vágólapra másolva!
2015.06.13. 22:05
null
Bezzeg Nándor szépen játszott a világbajnok Gary Anderson ellen (Fotó: pdc.tv)
A Frankfurtban zajló darts-világbajnokságon Skócia 2:0-ra legyőzte Magyarországot, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A Bezzeg Nándor, Takács Gábor páros kiesett, de hétezer fonttal vigasztalódhat.



A magyar dartsválogatott szép sikert ért el azzal, hogy az első körben legyőzte Svédországot. A szombati második fordulóban jóval keményebb ellenfél következett, mégpedig a második helyen kiemelt Skócia.

A szabályok szerint két egyes mérkőzést rendeztek minden párharcban, 1:1 esetén páros mérkőzés következett. Az egy egy elleni küzdelmek négy nyert legig tartottak.

Az első párosban a világbajnok Gary Andersonnak nagyon oda kellett figyelnie a legjobb magyar játékos, Bezzeg Nándor ellen. Utóbbi megnyerte az első leget, de Anderson gyorsan fordított, és 4:2-re megnyerte az első párharcot.

A korábbi világbajnoki döntős Peter Wright ellenállhatatlanul dobálta a nyilakat a második párosban. Takács Gábornak lényegében esélye sem volt, sima 4:0-ra veszített. Skócia 2:0-val bejutott a legjobb nyolc közé.

Teljesítményükért Bezzegék hétezer fontot vihetnek haza.

DARTS CSAPAT-VB, FRANKFURT
2. FORDULÓ (ÁGRAJZ SZERINT)
Anglia (1. kiemelt)
–Japán (16.) 2:0
Ausztria (8.)–Németország (9.) 0:2
Belgium (5.)
–Spanyolország (12.) 2:0
Ausztrália (4.)–Gibraltár (13.) 2:0
Skócia (2.)–
Magyarország 2:0
Hongkong
–Írország (10.) 2:1
Észak-Írország (6.)
–Új-Zéland 2:0
Hollandia (3.)–Dél-Afrika (14.) 2:0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik