Darts: a feltörekvő magyar legyőzte Van Barneveldet!

Vágólapra másolva!
2016.09.16. 09:42
null
Végső János (Fotó:<br />Facebook/Maszlag Zsolt)
Végső János 6:3-ra legyőzte az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveldet a European Tour-sorozat tizedik állomásának selejtezőjében, ezzel feljutott a főtáblára.

Az 1990-es születésű magyar dartsozó a hildesheimi torna kvalifikációs versenyének első fordulójában 6:0-ra megverte a svájci Roman Löffelt, majd 6:5-re felülmúlta a lengyel Krzysztof Ratajskit.

Végsőre a harmadik körben a világranglista 12. helyén álló holland Raymond van Barneveld várt, akit 6:3-ra legyőzött, ezzel kvalifikálta magát a European Tour-sorozat idei utolsó versenyére, és tábla elé léphet az október 14–16. között rendezendő hildesheimi tornán.

Végső János óriási sikert elérve a széria nyolcadik állomásán is a főtáblán szerepelt: a mülheimi viadal első fordulójában 6:3-ra kikapott a német Martin Schindlertől.

A hildesheimi torna előtt kerül sor a sorozat kilencedik versenyére, amelyet ezen a hétvégén rendeznek meg a németországi Sindelfingenben.

Az eddigi nyolc versenyből öt a világelső Michael van Gerwen sikerét hozta, aki Hildesheimben is tábla elé lép – akárcsak Peter Wright, Dave Chisnall és Kim Huybrechts.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik