Darts: 20 éve nem történt ilyen a vb-k történetében

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2018.12.29. 09:12
null
A 23 éves Luke Humphries tavaly a selejtezőben kiesett a világbajnokságon (Fotó: PDC)
Péntek este kialakult a negyeddöntő párosítása a londoni Alexandra Palace-ban zajló PDC-dartsvilágbajnokságon, amelyen idén négy nem kiemelt játékos jutott be a legjobb nyolc közé. Ehhez hasonlóra legutóbb 1999-ben volt példa.

 

Húsz évvel ezelőtt még csak 32-en vettek részt a világbajnokságon, s a negyeddöntőbe nyolc angol játékos jutott be, közülük öten (Shayne Burgess, Cliff Lazarenko, Dennis Smith, John Ferrell és Bob Anderson) nem kiemeltként. A január 3-i döntőt végül a negyedikként rangsorolt Peter Manley játszotta a harmadikként jegyzett Phil Taylorral, aki 6:2-es győzelmet aratott, megszerezve ezzel sorozatban az ötödik vb-címét.

Az idei világbajnokságon a felső ágon Ryan Joyce (74. a világranglistán), az alsón két honfitársa, a hozzá hasonlóan angol Luke Humphries (90.) és Nathan Aspinall (73.), valamint az északír Brendan Dolan (45.) maradt versenyben a legjobb nyolc között. S mivel Aspinall és Dolan egymással játszik az elődöntőbe jutásért a szombat délutáni program első mérkőzésén, biztos, hogy egymást követő második évben is lesz nem kiemelt játékos a legjobb négy között. Tavaly a walesi Jamie Lewis menetelt el az elődöntőig, amelyben Taylor állította meg (1:6).

Az, hogy egy nem kiemelt versenyző a fináléba is bejutott, a PDC-vb-k 1994 óta íródó történetében eddig kétszer fordult elő: 2008-ban Kirk Shepherd, míg 2010-ben Simon Whitlock játszhatott döntőt, de mindketten veszítettek.

DARTS
PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA ÁGRAJZ SZERINT
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Ryan Joyce (angol)
Dave Chisnall (angol, 12.)–Gary Anderson (skót, 4.)
Luke Humphries (angol)–Michael Smith (angol, 10.)
Nathan Aspinall (angol)–Brendan Dolan (északír)

A SZOMBATI PROGRAM
13.45 (Tv: Sport1)
Nathan Aspinall (angol)–Brendan Dolan (északír)
Dave Chisnall (angol, 12.)–Gary Anderson (skót, 4.)
20.15
(Tv: Sport1)
Luke Humphries (angol)–Michael Smith (angol, 10.)
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Ryan Joyce (angol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik