Csupasport: vírus, bukás és a páratartalom szólt közbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.02. 21:10
Címkék
Vasárnap Kanadában véget ért a hegyikerékpáros-világbajnokság, amelyen a magyaroknak nemcsak az ellenfelekkel, hanem a vírussal is meg kellett küzdeni. Mint a Csupaportnak elmondták, az olimpiai kvalifikáció azért így sem forog kockán.

Vegyesen szerepeltek a magyar versenyzők a kanadai Mont-Sainne-Anne-ban megrendezett hegyikerékpáros világbajnokságon a cross country (XCO) szakágban. A vb-t megelőzően Juhász Zsolt szakági felelős abban reménykedett, hogy Parti András háromszoros olimpikon az első harminc versenyző között végez a férfiak elitversenyében. A körülmények ezúttal közbeszóltak.

„Csalódott vagyok a teljesítményem miatt – kezdte beszámolóját Parti András. – A vébét megelőző magaslati edzőtábort követően egy napig nem éreztem jól magam, de mivel gyorsan elmúlt a rosszullét, nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. Három nappal később azonban a laboreredményeim nem voltak túl biztatóak, a vérképem a normáltól eltérő értékeket mutatott. A keretorvos szerint egy masszív vírusfertőzés ment át rajtam."

A teljes cikken kívül az oldalunkon elolvashatják a Dunakanyar legszebb túraösvényének bemutatását, és kisorsoltuk a Csupasport 500 kilométeres kihívásának nyerteseit is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik