Csupasport: várható fitnesztrendek a közeljövőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.21. 18:03
Jógázás a gyógyszertárban, DJ az edzőteremben, showmanként fellépő személyi edző, LED-tévé a fitneszstúdióban, büfé az erősítőgépek közelében. Valamennyi új távlatokat nyithat a fitnesziparban.

Sokunkat érdekel, vajon milyen fitnesztrendekkel találjuk szembe magunkat a következő években. Melyek azok az edzést segítő alkalmazások vagy edzésmódszerek, amelyek előtt fényes jövő áll, hogyan oldjuk meg, hogy a lehető leggyorsabban eljussunk az edzőterembe, és milyen pluszszolgáltatásokat vehetünk majd igénybe? Egyesek a kütyük és applikációk térnyerésére esküsznek, mások a kicsi, ám rendkívül jól felszerelt, életmód-tanácsadással egybekötött, egyre divatosabb fitneszbutikokat részesítik előnyben. De mire számítsunk még, ha a jövőben egyszerűen, gyorsan, de mégis színvonalasan szeretnénk erősíteni?

Ha Mohamed nem megy a hegyhez...

Utóbbi időben a tengerentúlon szokássá vált, hogy olyan helyre telepítenek edzőtermet – az Egyesült Államokban valójában már több ilyen próbálkozás is történt –, amely mindennapi életünk fontos színtere. Magyarán, ha plázázni vagy vásárolni megyünk, esetleg a repülőtéren akad néhány szabad óránk az átszállásnál, bármikor beugorhatunk némi testmozgásra a helyszínen létesített edzőterembe. Ma már nem ritka, hogy a stúdiók forgalmas belvárosi munkahelyek köré települnek, így az ott dolgozók akár az ebédszünet alatt is kiugorhatnak futó- vagy éppen gyaloglópadozni. Sőt már az sem tűnik elképzelhetetlennek, hogy amíg a gyógyszertárban várakozunk, interaktív alkalmazások segítségével ismerkedhetünk meg az egészséges táplálkozást elősegítő receptekkel vagy a sportos életmódot bemutató videókkal.

Az amerikai CVC Health ennél is továbbment: Health Hub (Egészségközpont) koncepciójának egyik fontos eleme, hogy a gyógyszerkészítményekre várakozó páciensek a gyógyszertár elkülönített részében jógázhatnak.

További elképzelések, ötletek a csupasport.hu weboldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik