Csupasport: tandemugrás 103 esztendősen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.29. 18:02
Az amerikai Al Blaschke százévesen ejtőernyőzött először, majd három évvel később unokái diplomaszerzésének tiszteletére megismételte az ugrást, s bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

 

„Túl rövid volt” – mondta Al Blaschke, miután 2017-ben azzal ünnepelte meg századik születésnapját, hogy életében először kipróbálta a tandemugrást. Nem tudni, akár csak a hozzá képest tinédzsernek számító hatvanas-hetvenes korosztályban hány embernek jutna eszébe hasonló, az amerikai aggastyán azonban nem elégedett meg ennyivel, nemrég ugyanis rátett egy lapáttal.

Ikerunokái sikeresen lediplomáztak, amelyet Al Blaschke 103 évesen egy újabb ugrással ünnepelt meg Texasban. 14 000 méter magasból hajtotta végre, s a földet érést követően csak annyit mondott, hogy kicsit azért szédül…

Al Blaschke a második világháború alatt repülőgép-alkatrészeket gyártó üzemben dolgozott, s eszébe sem jutott, hogy kipróbálja az ejtőernyős ugrást. Az ötletet először 97 éves korában hozta fel egyik barátja, de azt mondta, megvárja, míg betölti a százat.

További részleteket olvashat, illetve az ugrásról készült videót megnézheti a csupasport.hu oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik