Csupasport: street workout – se hidegben, se melegben?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.02. 17:15
Címkék
Számos sportágban nem jelent nagy gondot a tél, a hideg, hiszen futni, túrázni, bringázni a mínuszokban is lehet. Na de mi a helyzet az egyre népszerűbb street workouttal? A csupasport.hu a világbajnoki bronzérmes Szarka Ákos tanácsait kérte.

Ha mindenáron a természetben akarunk mozogni, akkor ezt a hidegebb időjárás közepette is megtehetjük – azonban az sem mindegy, milyen sportágról van szó. Szarka Ákos világbajnoki bronzérmes street workout-versenyző például arról beszélt a csupasport.hu-nak, hogy ennek a mozgásformának nem annyira barátja a tél.arról beszélt a csupasport.hu-nak, hogy ennek a mozgásformának nem annyira barátja a tél.

„Ha tél és street workout, akkor inkább azt mondanám, hogy ne eddzünk szabadban, menjünk inkább terembe – mondta Szarka Ákos. Persze nem azt mondom, hogy tilos, és ha mindenképpen ragaszkodunk a szabadhoz, akkor figyeljünk oda néhány dologra. Nagyon alaposan melegítsünk be, akár fél órát is, és értelemszerűen nem a hidegben kell a legnehezebb gyakorlatokat bemutatni, sokkal inkább az egyszerűbbek kivitelezésére törekedjünk.”

A csupasport.hu oldalon ezen kívül megnézhetik azt is, milyen volt egy budapesti gördeszkaverseny húsz évvel ezelőtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik