Csupasport: Ronaldo állandó küzdelmet vív a kilókkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.04. 22:24
A brazil Ronaldo 34 évesen hagyott fel a labdarúgással. Vele kapcsolatban nem egy, nem is öt felesleges kilogrammról beszélünk, hanem tíz, húsz kilós súlyfeleslegről. Ennek oka a pajzsmirigy-rendellenesség, amely játékos-pályafutása óta gyötri.

„A Milannál töltött időszakom során fedezték fel, hogy a pajzsmirigyem nem működik megfelelően, ezt olyan hormonokkal lehetett volna kezelni, amelyek doppingszernek minősülnek a sportban, ezért nem engedélyezettek. Éreztem, hogy megállíthatatlanul gyarapszik a súlyom, nem tagadom, kétségbe estem. Eleinte nem akartam elfogadni, hogy én, aki mindig is villámgyors voltam, akin soha egyetlen deka súlyfelesleg sem volt, ilyen problémával vagyok kénytelen szembenézni” – idézi a csupasport.hu a világbajnok csatárt, aki az elhízás elleni állandó küzdelemről beszélt. „A Milannál töltött időszakom során fedezték fel, hogy a pajzsmirigyem nem működik megfelelően, ezt olyan hormonokkal lehetett volna kezelni, amelyek doppingszernek minősülnek a sportban, ezért nem engedélyezettek. Éreztem, hogy megállíthatatlanul gyarapszik a súlyom, nem tagadom, kétségbe estem. Eleinte nem akartam elfogadni, hogy én, aki mindig is villámgyors voltam, akin soha egyetlen deka súlyfelesleg sem volt, ilyen problémával vagyok kénytelen szembenézni” – idézi a csupasport.hu a világbajnok csatárt, aki az elhízás elleni állandó küzdelemről beszélt.

A szabadidős oldalon olvashatnak még Harsányi Henrik informatikusról, aki tíz éve beleszeretett a túrázásba, és ma már amiben tud, segít a kikapcsolódás eme formáját választóknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik