Csupasport: Lubics Szilvia újra a sivatagba készül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.19. 17:25
Címkék
A háromszoros Spartathlon-győztes ultrafutó április 28-án ismét óriási kihívás elé néz: elindul ugyanis a 250 kilométer hosszú, hat szakaszból álló versenyen, a Namib Race-en.

Tündérkörök, hajóroncsok, a szárazságban kétezer évig is elélő növény, a velvícsia, a szomjazást is bíró oryx antilopok – mit gondol, hol találkozik majd ezekkel a csodákkal?
Gondolom, ott, ahová készülök: a Namib-sivatagban. Ilyen részletességgel azért még nem merültem el az áprilisi versenyhelyszín érdekességeiben, de a hajóroncsokról tudtam, a tündérkörökről nem. Nyilván tüneményes jelenség lehet.Tündérkörök, hajóroncsok, a szárazságban kétezer évig is elélő növény, a velvícsia, a szomjazást is bíró oryx antilopok – mit gondol, hol találkozik majd ezekkel a csodákkal?
Gondolom, ott, ahová készülök: a Namib-sivatagban. Ilyen részletességgel azért még nem merültem el az áprilisi versenyhelyszín érdekességeiben, de a hajóroncsokról tudtam, a tündérkörökről nem. Nyilván tüneményes jelenség lehet.

– Magyar ultrafutó indult már ezen a versenyen, illetve a sivatagi napok során találkozhat ismerőssel?
Tavaly Roskovics Miklós futott ezen a versenyen, és korábban már beszélgettem is vele a tapasztalatairól. A mostani Namib Race azért is különleges, mert ez lesz a Bajnokok versenye, vagyis meghívják a sorozat korábbi győzteseit. Húsz korábbi 4 Deserts győztessel futhatok, például a tavalyi Atacama Crossing női elsőjével, a dél-afrikai Lara Reynoldsszal.

Az interjú folytatását elolvashatja a csupasport.hu weboldalon, ahol a Hegymászólegendák-sorozat következő részében a 2010-ben elhunyt Várkonyi László életéről tudhat meg részleteket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik