Csupasport: Girl Power – „Legyek minél erősebb!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.24. 17:54
Az „erős ember” elnevezés első olvasatra nem kifejezetten női sportágat sejtet, olyannyira nem, hogy a közelmúltig nem is létezett ilyen szakág hazánkban. Csakhogy változik a világ, s immár versenyeket is rendeznek, mi több, egyre több hölgy próbálja teljesíteni a kihívást.

Kapuszta Hanna korábban kosárlabdázott, a küzdősportokkal is megismerkedett, hobbifutó is volt, így tehát jó alapokkal vágott bele az erősember-sportba, s pár év konditermes edzéssel is ráerősített a remek alapra – a Csupasport olvasóinak mesél erről a különleges világról.

Eredetileg a tradicionális jakut erősportot, a bothúzást űzte, de a karantén alatt nem lehetett versenyeket szervezni, ő viszont szerette volna az erőnlétét fejleszteni, így jött képbe a strongmanedzés. Sokáig egyedül végezte a súlyzós edzéseket, de egy idő után nem ment úgy a fejlődés, ahogyan azt szerette volna, így elkezdett edzőt keresni.

Történetét elmeséli a Csupasporton, ahol olvashatnak egy alapos összefoglalót a Suhajda Szilárd K2-megmászását ért vádak tisztázásról is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik