Csupasport: Csécsei Zoltán futópados világrekordra készül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.15. 17:54
Címkék
Vasárnap este Csécsei Zoltán futópados világcsúcskísérletbe kezd – célja, hogy akkora távot tegyen meg 12, illetve 24 óra alatt, amit még soha senkinek sem sikerült. A csupasport.hu bepillantást enged a csúcsok mögé, és kiderül, egy világrekord akár többet is érhet.

Csécsei Zoltán, a 2019-es világbajnoki ezüstérmes csapat erőssége, a Békéscsaba–Arad Szupermaraton, az Ultra Tisza-tó és a Szőlőskör férfi győztese kirobbanó formában tudhatja magát.

Minden oka megvan a bizakodásra, hiszen a 2014-ben kezdődött 24 órás tapasztalatgyűjtése során tizenkét alkalommal futott folyamatosan 24 órán át vagy azon is túl. A Guinness World Records a norvég Björn Tore Kronen Taranger nevét 2018 októbere óta 264.52 kilométeres futásával jegyzi, ezt próbálja megdönteni Csécsei, aki 2016 decemberében a 12 órás futásban már ideiglenesen tartotta a rekordot.

A csúcskísérletről bővebben olvashat a csupasport.hu oldalon, amely a következő napokban is foglalkozik majd Csécsei futásával, amelyről természetesen beszámol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik