Csupasport: csak stílusosan – Mányoki világrekordja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.27. 19:44
Mányoki Attila hétfőn átúszta a légvonalban 35 kilométeres Északi-csatornát, ezzel tejesítette az Oceans Seven kihívást, amely a világ hét legnehezebb tengerszorosának átúszását jelenti. A Csupasport végigvette, hogyan jutott idáig.

„A kórházi ágytól és a lélegeztető-géptől idáig óriási kitartásra volt szükségem, hogy egy évvel később teljesítsem a legnehezebb átúszást az Északi-csatornán” – írta Mányoki az MTI-nek eljuttatott közleményében, utalva a tavaly történtekre, amikor ugyanitt a sok medúzacsípés következtében feladta a kísérletet, kórházba került, ahol intenzív osztályon is ápolták. „A kórházi ágytól és a lélegeztető-géptől idáig óriási kitartásra volt szükségem, hogy egy évvel később teljesítsem a legnehezebb átúszást az Északi-csatornán” – írta Mányoki az MTI-nek eljuttatott közleményében, utalva a tavaly történtekre, amikor ugyanitt a sok medúzacsípés következtében feladta a kísérletet, kórházba került, ahol intenzív osztályon is ápolták.

Mányoki Attila lett az Oceans Seven 18. teljesítője, de csak egyetlen napom múlt, hogy nem a 17., mert az amerikai Elizabeth Fry egy nappal korábban úszta át az Északi-csatornát, mivel neki is csak az hiányzott már a gyűjteményéből. A csatorna átúszásának nyolcvan éves történetében egyébként ő lett a 79. úszó, és az ötvenedik férfi, aki sikeresen teljesítette a távot.

Mányoki ráadásul olyan idővel teljesítette a komplett sorozatot, mint előtte még senki, összesen 64 óra 33 perc és 5 másodperc alatt teljesítette a hét tengerszorost, amivel három percet vert az amerikai Michelle Macy csúcsára.

A Csupasport végignézte, Mányoki Attila hogyan jutott el Zalaegerszegről a világcsúcsig, ezenkívül olvashatnak egy személyes beszámolót az ultrafutó Csillag Eszter malajziai győzelméről, valamint szokásunkhoz híven sorba vettük a heti sportprogramokat is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik