Csupasport: a futók versenyszervező fotósa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.20. 16:31
Több szerepben is szorosan köthető a szabadidős sporthoz Erdei András, azaz Andrew, aki nemcsak versenyt szervez és fényképez, hanem futóként is örömmel fedez fel ismeretlen terepeket. Interjú.

– Futóból lett fotós, vagy fordítva?
– Legelőször túrázni kezdtem, aztán egy idő után, ahogy gyűltek a kilométerek, egyre többet kocogtam, futottam bele a távokba. A fényképezés úgy jelent meg ezzel párhuzamosan, hogy a túrázás, futás közbeni élményeimet szerettem volna igényesebben megörökíteni. Csak évek múlva próbálkoztam meg először futóversenyek, rendezvények fotózásával. Elég sokat vagyok versenyek közelében résztvevőként és rendezőként is.– Futóból lett fotós, vagy fordítva?
– Legelőször túrázni kezdtem, aztán egy idő után, ahogy gyűltek a kilométerek, egyre többet kocogtam, futottam bele a távokba. A fényképezés úgy jelent meg ezzel párhuzamosan, hogy a túrázás, futás közbeni élményeimet szerettem volna igényesebben megörökíteni. Csak évek múlva próbálkoztam meg először futóversenyek, rendezvények fotózásával. Elég sokat vagyok versenyek közelében résztvevőként és rendezőként is.

– A terepfutas.hu által szervezett versenyeken az útvonalak többségéért felelős, ahogy a Kör pályájáért is. Szeret felfedezni ismeretlen terepeket?
– Ez az igazi mozgatórugója annak, hogy terepfutó lettem. Tulajdonképpen az egész outdoor ténykedésemnek ez volt a kiindulópontja. Először geocachingelni kezdtem el még kétezerhatban, ami egy olyan játék, amivel új, számunkra ismeretlen helyeket fedezhetünk fel.

A teljes interjút elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik