Cselgáncs GS: Özbas Szofi bronzérmes, Tokió felé lépdel

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2020.10.24. 17:59
null
Özbas Szofi a sikeres bronzmeccs után (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Bronzérmet nyert Özbas Szofi a 63 kilogrammosok mezőnyében a budapesti cselgáncs Grand Slam második versenynapján. A 19 esztendős dzsúdós ezzel olimpiai kvalifikációs helyre lépett.

Összeszedetten, energikusan menetelt végig a junior-világbajnok Özbas Szofi a budapesti Grand Slam második versenynapján. A 63 kilogrammosok negyeddöntőjében csak a szlovénok olimpiai bajnoka, Tina Trstenjak tudta megállítani, ám a vigaszági mérkőzésen kiharcolta a délutáni bronzmérkőzés lehetőségét.

Amelyen szinte letarolta kanadai riválisát, Catherine Beauchemin-Pinard-t.

A nyár folyamán a Békés Megyei Kano JSE-hez igazoló dzsúdós természetesen rettentően örült a sikernek, hát még akkor, amikor Toncs Péter szövetségi kapitány, akivel egy ideje már együtt készül, elárulta neki, hogy ezzel olimpiai kvalifikációs helyre lépett.

„A nyáron volt pár edzőtábor, amely során lehetőségem nyílt arra, hogy összeszedjem magam, hiszen jelentős lemaradással indultam. Szét voltam esve mindenféle szempontból, és ez meg is látszott a teljesítményemen. Most meglett a kemény munka gyümölcse” – mondta Özbas Szofi, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy sikeresen ott tartsa magát a kvalifikációs helyen.

„Nagyon fontos a tanulás, most kezdtem el az egyetemet, de ha valóban elérhető közelségbe kerül Tokió, nem szeretném a véletlenre bízni. Minden energiát beleteszek abba, hogy sikeresen felkészüljek, de természetesen nem fogom elhanyagolni a tanulmányaimat sem” – tette hozzá a versenyző.

„Nem régóta dolgozunk együtt Szofival, és ez a rövid kapcsolat is gyümölcsözőnek bizonyult. Amikor az első edzőtáborban találkoztunk, messze nem volt ilyen formában, de minden egyes edzéssel nagy lépést tett előre. Az elmúlt két és fél hetünk pedig, amit együtt töltöttünk, parádésan sikerült. Szofi együtt dolgozik Karakas Hédivel, nagyon nagy hatással vannak egymásra, tökéletesen megfelelő partnernek bizonyultak egymás számára. Ugyanazok a céljaik, s ezzel remekül tudják húzni, segíteni egymást” – folytatta Toncs Péter, aki kicsattant az örömtől.

„Hát persze, hogy kicsattanok, két bronz két nap alatt? Amikor a bevonulás előtt Szofi felvezetőjét hallgattam a hangos bemondóból, könnybe is lábadt a szemem. Ennél szebb nem is lehetett volna számunkra ez a Grand Slam.”

A KULISSZÁK MÖGÖTT

Péntekenbronzérmet nyert Karakas Hedviga budapesti Grand Slam-versenyen. A fővárosunkban létrehozott dzsúdóbuborékot jártuk végig a BHSE kiválóságával, aki szombaton kiszurkolta Özbas Szofi bronzérmét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik