Cselgáncs GP: Csernoviczki lemaradt a bronzéremről

SZŰCS ANDRÁSSZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2019.07.12. 17:42
null
Csernoviczki Éva mindent megtett, ám a hosszabbításban sajnos alulmaradt – így oda a bronzérem (Fotó: Földi Imre)
Lemaradt a bronzéremről a Budapesten zajló cselgáncs Grand Prix első napján a nők 48 kilogrammos súlycsoportjában Csernoviczki Éva – viszont Karakas Hedvig még lehet harmadik az 57 kilósoknál.

A Papp László Budapest Sportarénában zajló és a 2020-as olimpiai kvalifikációba már 100%-os értékkel beszámított cselgáncs GP első napján egyelőre egy elveszített bronzmérkőzése a legjobb eredményünk – viszont a délutáni program még hozhat egy bronzot.

A péntek délután a 48 kilósok helyosztóival kezdődött, másodikként lépett tatamira Csernoviczki Éva, aki a 32-es tábla első körében erőnyerő volt, úgyhogy három meccset vívott – az első kettőt ipponnal nyerte, az elődöntőben vazarival veszített –, mire elérkezett a bronzmeccs, és az ukrán Marina Csernjak.

Utóbbi tavaly áprilisban az Európa-bajnokságon bronzérmes lett, emellé novemberben Hágában nyert egy GP-t is, aztán idén januárban második lett Tel-Avivban, márciusban pedig hetedik Tbilisziben, szóval, veszélyesnek, de nem verhetetlennek tűnt az önéletrajza és a mai napja alapján is, hiszen a negyeddöntőbeli kiesése után a vigaszágon jutott a bronzmeccsig.

...ami kiegyenlítetten alakult: mindkét lány üldözte a másikat, egymást pedig a hosszabbításba, hiába igyekeztek mindketten támadásokat indítani végig a „rendes játékidőben”. A hosszabbítás viszont már nem tartott sokáig – sajnos –, mert 17 másodperc alatt ipponnal nyert Csernjak, miután Csernoviczki a hátán landolt egy akció nyomán.

Ám így is hozhat még magyar érmet a GP első napja, hiszen az 57 kg-os súlycsoportban Karakas Hedvig a lengyel Anna Borowska ellen küzd koraeste a 3. helyért. Szombaton, a GP második napján a férfi 73 kg (Szabó Frigyes, Tóth Botond, Ungvári Miklós, Végvári Martin) és 81 kg (Nerpel Gergely, Rajkai Róbert, Tóth Benedek, Ungvári Attila), valamint a női 63 kg (Katzenmajer Kíra, Özbas Szofi) és 70 kg (Lőrinc Renáta) küzdelmeire kerül sor a BS-ben.

CSELGÁNCS, BUDAPEST GRAND PRIX
Nők. 48 kg. A 3. helyért: Marina Csernjak (ukrán)–Csernoviczki Éva 10:0
Nők. 57 kg. A 3. helyért: Karakas Hedvig–Anna Borowska (lengyel) később

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik