Birkózó-vb: Hatos sikerrel mutatkozott be, a hölgyek kikaptak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.18. 14:17
A női versenyek szerdai nyitó napján érdekelt mindkét magyar, a 48 kg-os Dénes Mercédesz és az 51 kg-ban szereplő Kőrösi Kitti is kikapott első meccsén, így már csak a vigaszágban reménykedhet a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokságon.Könnyed bemelegítést jelentett ugyanakkor Hatos Gábor első ellenfele, a görög Georgiosz Szavvulidisz, akit 4:28 perc alatt 7:0-val ejtett ki londoni olimpiai bronzérmesünk.

Időrendben először Kőrösi Kittit szólították szőnyegre, neki annyi volt a feladata, hogy minél tovább talpon maradjon a súlycsoport egyik legjobbja, a kétszeres Eb-győztes Julija Blahinja ellen. Ez két percig sikerült, amivel a magyar nem igazán volt elégedett.Kőrösi Kittit szólították szőnyegre, neki annyi volt a feladata, hogy minél tovább talpon maradjon a súlycsoport egyik legjobbja, a kétszeres Eb-győztes Julija Blahinja ellen. Ez két percig sikerült, amivel a magyar nem igazán volt elégedett.

„Próbáltam leplezni az izgalmamat, de nem volt könnyű. Ezzel az ukrán lánnyal már az Eb-n és edzéseken is találkoztam, reméltem, hogy tovább tart a meccsünk. Ahogy azt is, hogy bejut a döntőbe, és akkor birkózhatok még" – mondta Kőrösi Kitti.

Nála még kevésbé volt boldog junior-vb bronzérmesünk Dénes Mercédesz, aki hiába kezdeményezett az argentin Patricia Bermudez ellen, végül 4:0-s vereséget szenvedett, és aligha bízhat abban, hogy a nemzetközi szinten eddig eredménytelen ellenfele viszi magával a vigaszágra.

Hatos Gábor riválisai viszont reménykedhetnek ilyesmiben, a londoni olimpia 74 kilós szabadfogású bronzérmese elsőként a görög Georgiosz Szavvulidisszal számolt le 4:28 alatt technikai tussal. A nyolc közé jutásért pedig a kínai Csang Csong-jao lesz az ellenfele.

BIRKÓZÁS
VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
Szabadfogás. 74 kg. 2. forduló
(a 16 közé jutásért): Hatos Gábor–Szavvulidisz (görög) 7:0-nál tus. Nők. 48 kg. 1. forduló: Dénes Mercédesz–Bermudez (argentin) 0:4. 51 kg. 1. forduló: Kőrösi Kitti–Blahinja (ukrán) 0:8-nál tus

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik