Birkózás: több százan kísérték utolsó útjára Tóth Bendegúzt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.12. 17:43
null
Fotók: MBSZ/Róth Tamás
Lakóhelyén, Gombán, a községi temetőben pénteken több százan kísérték utolsó útjára a múlt csütörtökön edzés közben elhunyt válogatott birkózót, Tóth Bendegúzt.

 

A Magyar Birkózószövetséget (MBSZ) Németh Szilárd elnök, Bacsa Péter ügyvezető alelnök, Bácsi Péter szakmai igazgató, Farkas Tibor főtitkár, a három szakvezető (Dvorák László, Ritter Árpád, Sike András) és a teljes apparátus képviselte.

Az MBSZ részéről a volt sporttárs, Bácsi Péter búcsúztatta az U23-as és kadét Eb-ezüstérmes, kétszeres egyetemi vb-második 22 éves kiválóságot.

Ott voltak a női, a kötött- és a szabadfogású válogatott tagjai, Tóth Bendegúz klubja, az ESMTK vezetői, így Harót János, az egyesület és Losonczi Ottó, a birkózó-szakosztály elnöke, valamint korosztályos versenyzői.

Jelen volt és beszédet mondott még Hiller István, a Parlament alelnöke, a pesterzsébeti választókörzet országgyűlési képviselője, Lehota Vilmos, Gomba község és Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármestere, valamint Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora.

Az emelkedett szertartáson jelen lévők koszorúkkal és egy-egy szál virággal búcsúztak a fiatal kiválóságtól. Tóth Bendegúzt az MBSZ és az ESMTK egyaránt saját halottjának tekinti.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik