Birkózás: kiválóan sikerült a vb minszki főpróbája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.20. 14:50
Tíz súlycsoportból négyet megnyertek a magyar birkózók Minszkben az Oleg Karavajev birkózó-emlékversenyen, az éppen egy hónap múlva kezdődő budapesti világbajnokság kötöttfogású főpróbáján.

Színvonalas fehéroroszországi nemzetközi edzőtábort követően rendezték meg Minszkben a viadalt, amelyen a magyarok nagyszerűen szerepeltek, hiszen a tíz súlycsoportból négyet megnyertek. Mindezt annak ellenére, hogy az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás, valamint a világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter sem szerepelt, hanem hazautazott a tábort követően.

Hiányukban is honfitárs nyerte meg a 77, illetve 82 kilót, az U23-as Eb-győztes Lévai Zoltán fehérorosz, grúz és két orosz, a vb- és Eb-3. Szabó László fehérorosz, ukrán, orosz és grúz riválist győzött le.

Négy-négy sikeres meccs után szintén aranyérmes lett az Európa-bajnok, vb-2., olimpiai 5. Lőrincz Viktor (87 kg) – aki a döntőben visszavágott az azeri Islam Abbasovnak az idei Eb-n elszenvedett vereségért –, valamint az Eb-2. Lám Bálint (130).

Az Eb-5. Krasznai Máté (67) és a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint (72) bronzérmet szerzett a minszki megméretésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik