Ennek első lépéseként elkészült egy videó a sportág korábbi és jelenlegi kiválóságai – Sastin Marianna, Varga János, Hegedüs Csaba, Sike András, Repka Attila, Ritter Árpád, Bárdosi Sándor, Lőrincz Tamás, Kiss Balázs –, valamint az MBSZ elnöke, Németh Szilárd részvételével, amely felhívja a figyelmet az otthon maradás fontosságára, a higiéniai előírások betartására és az idősebb korosztály védelmére. 

„A magyar birkózócsalád mindig is büszke lehetett az eredményeire. Most azonban nem a riválisokkal kell megbirkóznunk, hanem egy olyan ellenféllel, amit csak együtt győzhetünk le. És le is győzzük! Elindítjuk a #hidaljotthon akciót, amellyel nemcsak az erőnket mutatjuk és őrizzük meg, hanem a magunk és szeretteink, az idősebb generáció, sportági legendáink egészségét is! Maradj otthon, hidalj otthon, s gyakran moss kezet, hiszen a jelszavunk: A birkózást piszkosul, a kezünket tisztán szeretjük!”

Következő lépésként a szövetség online edzésekkel, legjobbjaink otthoni felkészülési ötleteivel, kihívások és aktivitások szervezésével folytatja az akciót.