Asztalitenisz-vb: elégedetten távoztak Budapestről az ITTF képviselői

Vágólapra másolva!
2019.01.25. 13:04
Elégedetten távoztak Budapestről a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) képviselői, akik a múlt heti World Tour-versenyen és azt követően terepszemlét tartottak az áprilisi egyéni világbajnokság helyszínén.

A WT-viadalon 51 ország mintegy 400 sportolója vett részt, az esemény a vb főpróbája is volt, a szervezők különböző technikai megvalósításokat és lebonyolítási feladatokat tudtak modellezni.

„A budapesti World Tour méltán híres, hiszen a világ legjobbjai vesznek részt rajta évről évre, habár a japán versenyzők az idén nem szerepeltek hazájuk kvalifikációs, országos bajnoksága miatt. Nagyon örültem a sok remek mérkőzésnek” – értékelte az eseményt Munir Besszah, az ITTF versenyigazgatója.

A nemzetközi szövetség vezetői bejárták a vb helyszínét, a Hungexpót is.

„Ez a második alkalom, hogy Budapesten járok a világbajnoksággal kapcsolatosan, és a három-négy hónappal ezelőtti állapotokhoz képest óriási előrelépést tapasztaltam – nyilatkozott Steve Dainton, az ITTF vezérigazgatója. – Nagyon örülök a hazai partnerek felkészültségének, és biztos vagyok abban, hogy nagyszerű lesz a világbajnokság.”

A szervezők pénteki hírlevelükben ismét hangsúlyozták, hogy nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen a 68 felállítandó asztalt, valamint az egyéb kiszolgáló egységeket kizárólag az Albertirsai út 10. szám alatti épületegyüttes tudja biztosítani.

„Nagyon tetszik a versenyhelyszín, mert elég tágasnak tűnik, ami egy jó világbajnokság alapja. Sőt, a 2017-es, düsseldorfi vb központjához tudnám hasonlítani, amely az eddigi egyik legjobban sikerült asztalitenisz-világbajnokság volt. A Hungexpo különlegessége, hogy a közönség nem csupán egy sporteseményre érkezik, hanem egy parkba is. Ennek külön örülünk, hiszen célunk, hogy egyre több család látogassa a pingpongeseményeket” – jegyezte meg a versenyigazgató a bejárás végeztével.

Az egyéni asztalitenisz-vb-t április 21. és 28. között rendezik a Hungexpo területén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik