Asztalitenisz-vb: a férfiak kapitánya reméli, egyesben is lesz magyar főtáblás

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.29. 10:03
A szövetségi kapitány szerint kiugró eredmény lenne, ha magyar férfijátékos egyesben főtáblára jutna és ott egy vagy két kört menne az áprilisi, budapesti asztalitenisz-világbajnokságon.

Aranyosi Péter, a férfiak szakvezetője a vb sajtócsapatának nyilatkozva emlékeztetett rá, hogy a sportág az utóbbi húsz évben robbanásszerűen fejlődött, olyan országok váltak nagyhatalommá, amelyekről korábban el sem lehetett képzelni, hogy világklasszisokat tudnak nevelni.

Bízom benne, hogy egyesben lesz magyar a főtáblán, és ott jó játékot láthatunk tőle, vagy tőlük. Párosban, vegyes párosban más a helyzet, ott remélhetőleg a tizenhatos mezőnnyel is kacérkodhatunk. Ne feledjük: nálunk csak egyszer lehet hibázni. Itt nincs vigaszág” – mondta.

A kapitány kiemelte, hogy a nemzetközi szövetségnek több mint kétszáz tagországa van, és egyre népszerűbb a sportág, így akik áprilisban kilátogatnak a Hungexpóra, azok minőségi sportkavalkádot láthatnak.

Budapesten több mint száz ország legjobbjai indulnak, és minden bizonnyal kiélezett meccseket láthat a közönség” – tette hozzá Aranyosi Péter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik