Asztalitenisz: új kezekben a férfiválogatott

Vágólapra másolva!
2020.04.07. 16:34
null
Már nem Aranyosi Péter a férfiválogatott szövetségi kapitánya (Fotó: Tumbász Hédi)
A szövetség közös megegyezéssel szerződést bontott a férfiválogatottat eddig irányító Aranyosi Péterrel, a helyét Muskó Péter, a női válogatott eddigi másodedzője veszi át, munkáját Zwickl Dániel csapatmenedzserként segíti.

 

Aranyosi Péter 2015-ben vette át férfi asztalitenisz-válogatottunk irányítását, szövetségi kapitányként akadtak szép sikerei éppen úgy, mint kevésbé eredményes időszakai. Az együttes legutóbb a januári olimpiai selejtezőn lépett asztalhoz, igaz Aranyosi nélkül, aki egészségügyi gondok miatt nem tudott elutazni a portugáliai Gondomarba, a csapatnak pedig nem sikerült kiharcolnia a tokiói szereplés jogát.

„Aranyosi Péterrel közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy átadja a helyét – mondta Nátrán Roland, a szövetség elnöke. – Muskó Péter veszi át a válogatott irányítását, Zwickl Dániel pedig csapatmenedzserként dolgozik. A két szakember között nincs alá-fölérendeltségi viszony, egymás munkáját támogatják, a leosztás alapján Muskó Péter szövetségi kapitányként inkább a szakmai munkára koncentrál, míg Zwickl Dániel a menedzseri teendőket látja el.”

Mindez azt is jelenti, hogy immár az új felállásban készül majd az együttes a csapat-világbajnokságra, amelynek a nemzetközi szövetség újabb, immár harmadik időpontot talált: az eredetileg márciusra kiírt, majd júniusra halasztott dél-koreai csapat-világbajnokságot a jelen állás szerint szeptember 27. és október 4. között rendezik meg Puszanban.

A férfiválogatott élén bekövetkezett változásnak a női csapatra is hatása van, Muskó Péter ugyanis eddig Bátorfi Zoltán női kapitány segítőjeként dolgozott. Amint azt Nátrán Rolandtól megtudtuk, természetesen keresik, ki lehet Bátorfi új segítője, ám erről egyelőre még nem született döntés. Az elnök azt is hozzátette, hogy nem szeretnének teljesen megválni Aranyositól, ha nem is kapitányként, de a munkájára ezután is számítanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik