Asztalitenisz: tudományos kongresszus a hazai vb előtt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 15:02
Közvetlenül az április 21-én kezdődő budapesti asztalitenisz-világbajnokságot megelőzően a magyar fővárosban kerül sor a nemzetközi sportági szövetség (ITTF) sporttudományos kongresszusára.

A vb szervezőinek keddi tájékoztatása szerint az ITTF 16. alkalommal rendezi meg a kongresszust, melynek először ad otthont Budapest. Legutóbb 2017-ben Düsseldorf volt a házigazda.

A kétnapos eseményre péntekig regisztrálhatnak azok, akik előadást szeretnének tartani, és majd egy tudományos bizottság dönt a végleges programról.

„Az már most kijelenthető, hogy az asztaliteniszt részleteiben taglaló tudományos kongresszuson sportszakmai, menedzsment, biomechanikai, pszichológiai és orvostudományi megvilágítást is kap a sportág” – mondta Paár Dávid, a magyar szervezőbizottság titkára, hozzátéve, hogy nagy ázsiai érdeklődés övezi a kongresszust. Mint jelezte, hallgatóként bárki részt vehet a rendezvényen, ehhez viszont regisztrálni kell, amit áprilisig lehet megtenni.

A kongresszust április 19-én és 20-án a Danubius Hotel Flamencóban, az egyéni asztalitenisz-vb-t pedig április 21. és 28. között a Hungexpo területén rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik