Asztalitenisz: továbbjutott a Pécs a férfi Ek-ban

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.11.08. 21:03
A PTE-PEAC csapata a pénteki, hazai visszavágón 3:0-ra legyőzte a Kosiba Dániellel felálló spanyol Real Club Cajasur Priego Knolive együttesét, ezzel bejutott a negyedik szakaszba a férfi asztalitenisz Európa-kupában.

Az idén bajnoki ezüstérmes magyar gárda a múlt heti, idegenbeli első meccsen „csak" 3:2-es vereséget szenvedett, ráadásul kedvező szettaránnyal, így bizakodva várhatta a második összecsapást.

A pécsieknél ezúttal is Pető Zsolt, Demeter Lehel és Gerold Gábor lépett asztalhoz, s mindhárman megnyerték mérkőzésüket. A szerb válogatott Pető 3:1-re győzte le Carlos Machadót, Demeter pedig Kosibánál bizonyult jobbnak meglepően simán, 3:0-ra. A legszorosabb összecsapást Gerold és Alesandro Calvo meccse hozta, ezt végül – szetthátrányból fordítva, öt mérkőzéslabdát hárítva – a magyar játékos nyerte 3:2-re.

A Pécs ezzel a negyedik szakaszba került, onnan lehet majd bejutni a negyeddöntőbe, ahol a Bajnokok Ligájából átkerülő négy csapat kapcsolódik be a küzdelmekbe.

Az Európa Kupa az 1964-ben útjára indított ETTU Kupa jogutódja, a Bajnokok Ligája után a második legjelentősebb kontinentális klubsorozat.

Férfi asztalitenisz Európa Kupa, harmadik szakasz, visszavágó
PTE PEAC Kalo-Méh–Real Club Cajasur Priego Knolive TDM (spanyol) 3:0
Továbbjutott: a Pécs 5:3-as összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik