Asztalitenisz Top 12: Nagyváradi és Lakatos elődöntős

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.12.15. 18:50
A nőknél címvédő Nagyváradi Mercédesz és a férfiverseny 2016-os bajnoka, Lakatos Tamás is bejutott a legjobb négy közé az asztaliteniszezők Top 12 bajnokságán. A Marczibányi téri Ormai László Csarnokban zajló torna szombati első napján a csoportmérkőzéseket bonyolították le.

A Dániában légióskodó, 23 éves Lakatos Tamás – a férfiválogatott játékosok közül az egyetlen, aki elindult a viadalon – öt győzelemmel lépett tovább, mögötte a Komló játékosa, Katus Krisztián lett az 1-es csoport másodikja.Lakatos Tamás – a férfiválogatott játékosok közül az egyetlen, aki elindult a viadalon – öt győzelemmel lépett tovább, mögötte a Komló játékosa, Katus Krisztián lett az 1-es csoport másodikja.

A másik hatos egy visszalépés miatt ötfősre szűkült, itt a celldömölkiek asztaliteniszezője, Fazekas Péter végzett az élen a győri Lung Dániel előtt. Vasárnap Lakatos–Lung és Fazekas–Katus elődöntőket rendeznek.

A nőknél a korábbi bajnok Madarász Dóra, valamint Imre Leila is megsérült menet közben, így a négyfősre zsugorodó 1-es csoportot a címvédő, budaörsi Nagyváradi Mercédesz simán nyerte három sikerrel. A német Busenbachban légióskodó Hartbrich Leonie lett a második két győzelemmel.

A 2-es csoportban is volt egy visszalépés, a 2016-os bajnok Ambrus Krisztina három forduló után jelezte, hogy rosszullét miatt nem tudja folytatni a küzdelmeket. A szekszárdi Bálint Bernadett mind az öt találkozóján diadalmaskodott, míg a Statisztika játékosa, Harasztovich Fanni három győzelemmel végzett a második helyen a csoportban.

Az elődöntőben Harasztovich Nagyváradival csap össze, míg Bálint ellenfele Hartbrich lesz.

A vasárnapi program 15 órakor kezdődik, a döntőkre várhatóan 16 órától kerül sor.

A mezőny elég foghíjas, a válogatott játékosok zöme nem vesz részt a tornán, és nincs ott a tavalyi férfi győztes, Szita Márton sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik