Asztalitenisz: Szudiék már biztosan érmesek, Pótáék búcsúztak Budapesten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.18. 12:45
Elődöntőbe jutott a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros, így már biztosan érmes az asztalitenisz World Tour-sorozat budapesti állomásán. A negyeddöntőben a mieink a francia Tristan Flore, Laura Gasnier kettőst győzték le 3:1-re. A hasonló bravúr nem sikerült a Póta Georgina, Matilda Ekholm kettősnek, bár jól kezdett a magyar, svéd duó a második kiemelt honkongi páros ellen, végül a nyolc között búcsúzott. 

A Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros az első szettet magabiztosan hozta 11:5-re, a másodikban már nagyot kellett küzdenie, de végül 11:9-re ez is meglett. A harmadikban a franciák domináltak, s 11:6-tal szépítettek. A negyedik játszma is szorosan alakult, a végjáték a Szudi, Pergel duóé lett (11:8), ahogy a meccs is 3:1-gyel.Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros az első szettet magabiztosan hozta 11:5-re, a másodikban már nagyot kellett küzdenie, de végül 11:9-re ez is meglett. A harmadikban a franciák domináltak, s 11:6-tal szépítettek. A negyedik játszma is szorosan alakult, a végjáték a Szudi, Pergel duóé lett (11:8), ahogy a meccs is 3:1-gyel.

„Nagyon jó meccset játszottunk a franciákkal. Kellemetlen ellenfelek, hiszen a lánynak tenyeres oldalon szemcse borítása van, de ki tudtuk játszani ezt a párost, kiváló volt a taktikánk. Végig mi irányítottuk a mérkőzést, megérdemelten nyertünk” – nyilatkozták a negyeddöntő után.

A BOK-csarnokban 17.10-kor kezdődő elődöntőben az orosz Alekszandr Sibajev, Polina Mihajlova kettőssel mérkőznek a döntőbe jutásért.

Nem sikerült ellenben az elődöntőbe jutás a Póta Georgina, Matilda Ekholm kettősnek, amely bár az első szettet 11:8-ra megnyerte a második kiemelt, hongkongi Tu Hoj-kem, Li Ho-csing ellen, a következő kettőt szoros csatában, egyaránt 11:9-re elvesztette. A negyedikben az ázsiaiak gyorsan elhúztak, s 11:6-ra behúzták a játszmát, s ezzel 3:1-gyel a meccset is.

„Nehéz mit mondani egy vereség után. Szerettünk volna nyerni, jól játszottunk, mindent megtettünk. A második kiemelttől kaptunk ki, tehát nem gyengébb ellenfél ellen vesztettünk. Úgy érzem, a szerván, a szervafogadáson lehetne javítani, de összességében nem volt rossz” – mondta a meccs után Póta.

ASZTALITENISZ WORLD TOUR, BUDAPEST
Vegyes páros, negyeddöntő
Szudi Ádám, Pergel Szandra – Tristan Flore, Laura Gasnier (francia) 3:1 (5, 9, –6, 8)

Női páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért)
Tu Hoj-kem, Li Ho-csing (hongkongi, 2.) –Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 6.)3:1 (–8, 9, 9, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik