Asztalitenisz: Póta Georgina Budaörsön folytatja

Vágólapra másolva!
2020.07.18. 15:51
null
Póta Georgina Budaörsön folytatja ősztől (Fotó: MAOTSZ)
A honi asztaliteniszsport máris egy nagy dobással jelzi, hogy a világjárvány után éledezik: a Nemzeti Sport információja szerint ugyanis a kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina a magyar bajnok Budaörsnél folytatja a pályafutását.

 

Az, hogy Póta Georgina figyelmét most nem az asztalitenisz, hanem a június 1-jén megszületett kislánya, Regina köti le, nem jelenti, hogy ne gondolna a visszatérésre. Az már a télen kiderült, hogy akkori klubjával, a négyszeres BL-győztes német TTC Berlinnel – amelyet 2008 óta erősített – nem hosszabbítja meg a szerződését, így tizenkét év után csapatot vált. Tavasszal arról beszélt, hogy a „szülési szabadság” után a tervei szerint az ősszel szeretne visszatérni az asztalhoz, s ugyan konkrétumokról akkor még nem tudott beszámolni, a család miatt közelebbi, akár autóval elérhető távolságban lévő egyesületben gondolkozott. Nos, ez olyannyira közel van, hogy a következő idényben mindössze Budaörsig kell majd autóznia, ugyanis a Nemzeti Sport információja szerint megállapodott a június végén története negyedik magyar bajnoki címét szerző klubbal.

A budaörsiek részéről logikus lépés az első számú magyar játékos, a kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina szerződtetése. Egyfelől, mert a csapat eddigi húzóembere, Pergel Szandra tizenegy idény után elhagyta Budaörsöt és Franciaországban, a másik válogatott Nagyváradi Mercédesz pedig Németországban folytatja a pályafutását, másrészt mert a budaörsiek hosszú ideje tartják magukat az elvhez, miszerint kizárólag magyar – beleértve a határon túliakat is – asztaliteniszezőt foglalkoztatnak.

A 35 esztendős Póta a hazai bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is segítheti majd új együttesét, mert a sorozat 2012-2013-as kiírásában ezüstérmes alakulat a legrangosabb európai sorozatban is elindul; a csoportkörbe jutásért – oda-visszavágós rendszerben – a többek között Madarász Dórát felvonultató francia Lille Métropole csapatával találkozik majd, várhatóan októberben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik