Asztalitenisz ob: új győzteseket avattak a párosoknál

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.01. 19:22
Férfi és női párosban, valamint vegyes párosban is új győztest avattak pénteken az asztaliteniszezők országos bajnokságának nyitó napján, a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban. Fazekas Péter kétszer is a dobogó tetejére állhatott.

Előbbi két számban ott volt a címvédő duó a rajtnál – a férfiaknál Ecseki Nándor és Szudi Ádám, míg a nőknél Pergel Szandra és Madarász Dóra – és vegyesben is asztalhoz állt Pergel, aki tavaly Majoros Bencével diadalmaskodott, most pedig Szudival indult.

A férfiaknál ezúttal a Fazekas Péter, Magyar László kettős nyert, amely a döntőben négy szettben bizonyult jobbnak a tavalyi győztesnél. A nőknél a 2018-ban ezüstérmes Bálint Bernadett, Imre Leila duó az elődöntőben visszavágott Pergelnek és Madarásznak a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért, majd most a fináléban is jobbnak bizonyult ellenfelénél.

Fazekas Péter duplázott, miután oldalán Peterman-Varga Tímeával vegyes párosban sem talált legyőzőre. Kettősük a negyeddöntőben nagy csata után búcsúztatta a favorit Pergel, Szudi párost, s ezután már szettet sem vesztett a bajnoki címig.

Fazekas tizedik ob-címét szerezte pénteken, s ezzel az örökös bajnokok sorába lépett.

A viadal vasárnapig tart, a férfi és női egyes küzdelmei szombaton kezdődnek, a két szám döntőjét vasárnap rendezik.

ASZTALITENISZ OB
FÉRFI PÁROS, ELŐDÖNTŐ

Fazekas Péter, Magyar László (Celldömölk, SV Plüderhausen)–András Csaba, Both Olivér (BVSC-Zugló) 3:0 (6, 7, 9)
Szudi Ádám, Ecseki Nándor (Jászkun Volán SC/Wels, Cegléd/TTC Ober-Erlenbach)–Katus Krisztián, Lung Dániel (Komló, Győri Elektromos Vasas SK) 3:1 (7, –11, 8, 9)

DÖNTŐ
Fazekas, Magyar–Szudi, Ecseki 3:1 (5, 6, –6, 7)

 

NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Bálint Bernadett, Imre Leila (Szekszárd AC)–Pergel Szandra, Madarász Dóra (Budaörs, Szekszárd AC) 3:1 (9, 9, –9, 6)
Hartbrich Leonie, Fehér Orsolya (TTC Weinheim, DVTK)–Ambrus Krisztina, Peterman-Varga Tímea (ERDÉRT SE) 3:0 (6, 2, 10)

DÖNTŐ
Bálint, Imre–Hartbrich, Fehér 3:0 (7, 5, 8)

 

VEGYES PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Fazekas Péter, Peterman-Varga Tímea (Celldömölk, ERDÉRT SE)–Lung Dániel, Imre Leila (Győri Elektromos Vasas SK, Szekszárd AC) 3:0 (7, 5, 5)
Katus Krisztián, Tóth Kata (Komló, ERDÉRT SE)–Ecseki Nándor, Madarász Dóra (Cegléd/TTC Ober-Erlenbach), Szekszárd AC) 3:2 (7, 8, –5, –8, 10)

DÖNTŐ
Fazekas, Peterman-Varga–Katus, Tóth 3:0 (3, 7, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik